ŠTRAJK DJELATNIKA EPO-a U MUNCHENU

ŠTRAJK DJELATNIKA EPO-a U MUNCHENU

28. lipnja, 2013.

EPO demonstracije

Tijekom održavanja 136. sjednice Upravnog vijeća Europske patentne organizacije (EPO) u Münchenu, dana 26. i 27. lipnja 2013. godine, sindikat EPO-a organizirao je štrajk i prosvjede u Münchenu kako bi EU javnosti skrenuli pozornost na pogoršanje radnih uvjeta i mogućih otpuštanja. Prosvjedi su također upereni prema trenutnom predsjedniku EPO-a, gospodinu Battistelliju. Mnogi ga javno optužuju za autoritarni stil rukovođenja EPO-om.
Procjenjuje se da je najmanje dvije tisuće zaposlenika EPO-a sudjelovalo u štrajku. Mnogi od njih doputovali su iz udaljenih gradova Europe gdje EPO ima svoje podružnice, poput Haaga, Berlina i Beča kako bi prisustvali demonstracijama u Münchenu.

EPO sa centralnim sjedištem u Münchenu jedna je od institucija od posebne važnosti za EU i ukupno zapošljava oko sedam tisuća ljudi. Osnovna uloga EPO-a je reguliranje suradnje među europskim državama članicama u zaštiti patentnih prava, a uz zemlje članice EU, zastupa i patentne interese jedanaest europskih država izvan Europske unije.T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code