TODORIĆ MEĐU NAJVEĆIM POREZNIM DUŽNICIMA U SRBIJI

TODORIĆ MEĐU NAJVEĆIM POREZNIM DUŽNICIMA U SRBIJI

22. listopada, 2014.

 

Todorovič Custom
Zašto je državna tajna koliko  je poreza tek dužan u Hrvatskoj?

Tekst: Sanja Đorđević/ www.kurir-info.rs

Firme Miroslava Bogićevića, Predraga Rankovića Peconija, Vuka Hamovića i Ivice Todorića duguju Srbiji za porez ukupno dve milijarde dinara, iako važe za najbogatije biznismene na Balkanu, čiju je imovinu Forbs prethodnih godina procenio na 3,9 milijardi evra!

Prema listi neplatiša koju je juče objavila Poreska uprava, Bogićević je i dalje najveći pojedinačni poreski dužnik, jer firme koje posluju u okviru njegovog koncerna „Farmakom MB“ ukupno duguju državi 1,7 milijardi dinara. Dug je, doduše, smanjio za 380 miliona u poslednja tri meseca.

Za razliku od njega, u isto vreme je poreska dugovanja povećala Luka „Beograd“ Milana Beka, i to za 235 miliona dinara, a zajedno s poreskim dugom njegove firme „Lumaco“, ovaj biznismen državi ukupno duguje 1,17 milijardi dinara. Iz Luke, međutim, tvrde da nemaju poreskih dugovanja iz tekućeg poslovanja, već da im je Poreska oporezovala transakcije za koje Luka smatra da nisu oporezive.
Poreski dug su u poslednjem tromesečju preko svojih kompanija takođe povećali Marko Mišković – za 23 miliona dinara, prvi čovek FK Partizan Dragan Ðurić za čak 274 miliona, Željko Žunić za 20 miliona, dok je fabrika cigareta „Monus“ Predraga Rankovića Peconija uspela da dug smanji za 323 miliona dinara. Najveći poreski dužnik sa spiska 435 aktivnih preduzeća na kraju septembra ipak je bilo kragujevačko državno preduzeće „Zastava oružje“, čiji je dug 7,39 milijardi dinara.

NAPLATIĆU POREZ TAJKUNIMA

Prvi poreznik Srbije Marko Marinković tvrdi za Kurir da će država naplatiti dugove tajkuna.
– Pokušaćemo da najveći deo dugovanja naplatimo, uključujući i problematične dugove tzv. tajkuna. Metodologiju i način na koji ćemo to uraditi zasad nećemo otkrivati – kaže Marinković.

Rešili se duga?
PERČEVIĆ I ŽIVANIĆ SKINUTI S LISTE

Zanimljivo je da među najvećim poreskim dužnicima više nema firme „Interkomerc“ Gorana Perčevića, koja je do pre tri meseca dugovala 60 miliona dinara, kao ni „Verano motorsa“ Radomira Živanića, koji je na kraju juna dugovao za porez 207 miliona dinara. T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. korumpirani rvat
  #1 korumpirani rvat 29 ožujka, 2017, 10:12

  pustite covjeka na miru. ili je rvacki posteno ka o svi drugi i pöliticari zaradio pare ako nije konfiskacija i dozivotna a politicarima batinom prfed saborom.
  Borili smo se protiv mlecana turaka svaba madjara talijana partizana i svuda pobjedili ali sa lopovima nemamo sanse i to lopovi znaku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 22 listopada, 2014, 18:13

  Gospodina Todorića osobno ne poznam no razvidno je da on izaziva pozornost hrvatskog puka a poradi svih do sada objavljenih članaka o njemu kao i o svemu što je vezano za njegov koncern odn. o njegovome načinu poslovanja i postupanja.Ipak svakoga puta kada čak i samo letimično pogledam neki napis u tome smislu misli me uvijek vraćaju na nekadašnju ex Yugo aferu ‘Agrocomerc’ iz Velike Kladuše i na glavnoga sudionika ,neću mu ime navoditi.Također prisjećam se sve one prislušne mikro elektronike koja je u ona vremena bila instalirana velikokladušanu i to čak i ispod WC školjke.U čem je dakle poanta razmislite sami i zapamtite ovaj članak.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code