TKO JE KARAMARKO DA DAJE ZADATKE HSP-u?

TKO JE KARAMARKO DA DAJE ZADATKE HSP-u?

11. siječnja, 2013.

 

620 400 1353422298Karamarko HDZ-004

Reakcije iz  HSP-a

Piše: Mirela Bušljeta Felc, glavna tajnica HSP-a

HDZ želi biti odlučujući faktor na političkoj sceni desnice, ali ne s jasnim programom, prije svega gospodarskim, nego mu je cilj pošto poto vratiti se na vlast i voditi Hrvatsku za svoje interese.

Najnoviji spin u režiji HDZ-a krenuo je od njegovih satelita, kojima je zadatak da napadaju vodstvo HSP-a s izmišljenom pričom kako je Karamarko dao zadatak Danielu Srbu da se u roku mjesec dana “riješi” Ante Đapića.

Tko je Karamarko da daje zadatak čelniku HSP-a, najstarije hrvatske političke stranke?

Taj isti Karamarko nije u stanju konsolidirati vlastite redove u kojima se, obzirom da se približavaju lokalni izbori, stvaraju frakcije zbog sukoba tko će biti na kojoj poziciji. No, to ga ne sprječava  da u medijima izjavljuje kako stvara antikukuriku koaliciju, za koju koristi stranke koje  je osnovao HDZ ili ih je svojim dosadašnjim načinom vladanja vezao za sebe.

Strategija HDZ-a je slijedeća: od stranke koju je osnovao, HSP dr. Ante Starčević, napraviti “stožernu pravašku stranku” kojoj će se onda pridružiti sve ostale stranke desnice, čime bi Karamarko sebe doveo na čelno mjesto vođe stranaka desnog bloka. Time bi HDZ dobio priliku da još jednom obmani biračko tijelo desnice. Takva strategija pokušaj je poništavanja svih dosadašnjih promašaja HDZ-ove politike, za koju se ne može reći da počiva na  demokršćanskom svjetonazoru, a posebice ne na zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa. Stoga je upitno da li HDZ sebe više može predstavljati strankom desnog centra.

HDZ treba snositi posljedice vlastite politike, koja je velikim dijelom odgovorna za stanje u kojoj se Hrvatska nalazi. Umjesto da kosolidira svoje redove, HDZ ponovno pokušava raznim podmetanjima, što je u sferi političkog terorizma, pod svaku cijenu podjarmiti desnicu. Članovi HDZ-a koji su bili “spavači” u HSP-u, a posebice oni koji su po zadatku napustili HSP, sada napadaju HSP u HDZ-om interesu, a isti su toliko minorni da bi sami mogli nešto postići na desnici.

Podsjećamo javnost da se protiv HDZ-a i njegovih nekadašnjih visokih dužnosnika vode sudski postupci. Iz dosadašnjih informacija jasno je da su se novci hrvatskih građana koristili za izbore pa se postavlja pitanje legitimnosti izbora, posebice 2007. godine. To možda ne zabrinjava prvog čovjeka HDZ-a, ali HSP ne želi nositi na sebi breme HDZ-ove vlasti, koja je s rukom na srcu Hrvatsku dovela u današnju krizu. Sada taj isti HDZ pokušava nesnalaženje i nesposobnost SDP-ove vlasti iskoristiti, kako bi sebe prikazao kao “spasitelja”, što predstavlja najveću tragediju na današnjoj političkoj sceni Hrvatske.

Koristim priliku da podsjetim hrvatsku javnost da je predsjednik HSP-a istaknuo, kako HSP kao stranka s jasnim i prepoznatljivim stavovima neće koalirati s HDZ-om koji je i osnovao HSP dr. Ante Starčević kako bi pokušao utjecati na politiku koju vodi HSP. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code