TJEDAN IZRAELSKE KULTURE U ZAGREBU

TJEDAN IZRAELSKE KULTURE U ZAGREBU

23. svibnja, 2013.

Izrael u Zagrebu foto

Povodom 65. obljetnice nezavisnosti Države Izrael veleposlanstvo Države Izrael u Republici Hrvatskoj organizira kulturnu manifestaciju „Tjedan izraelske kulture“ od 25. do 30. svibnja, kojom želi približiti Zagrepčanima svoju kulturu, običaje i čaroliju zemlje, putem istaknutih umjetnika i njihovih prepoznatljivih djela. Grad Zagreb kao glavni pokrovitelj kulturne manifestacije, prepoznao je značaj međusobne suradnje dvaju zemalja te podržao održavanje „Tjedna izraelske kulture“. Riječ je o tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji koju Veleposlanstvo Države Izrael  organizira već treću godinu za redom.

Prvog dana manifestacije u kinu Europa prikazati će se film Shemija Zarhina „Svijet je zabavan“ te film Michaela Mayera „Vani u mraku“. U suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples po prvi puta u Hrvatsku dolazi i poznata izraelska plesna skupina Fresco Dance Company koja će nastupiti u Hrvatskom narodnom kazalištu.  Također u Zagreb dolazi i Gudački kvartet izraelske filharmonije Richter koji će nastupiti 28. svibnja u Preporodnoj dvorani.

Nastavno na „Tjedan izraelske kulture“ u restoranu Le Bistro hotela Esplanade Zagreb održat će se i „Izraelski kulinarski tjedan“ od 30. svibnja do 6. lipnja, gdje će se pripremati brojni izraelski specijaliteti. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code