NEDJELJA CARITASA

NEDJELJA CARITASA

16. prosinca, 2012.

cross

 

U sjedištu Hrvatske biskupske konferencije predstavljena je deseta božićna akcija hrvatskog Caritasa ‘Za 1000 radosti’ te ‘Nedjelja Caritasa’. Akcija se provodi kako bi se pomoglo najugroženijim uoči božićnih blagdana.

‘Pod geslom ‘Vjerovali ili ne: ti možeš mijenjati svijet’ akcija ‘Za 1000 radosti’ se provodi s ciljem pomoći obiteljima slabog imovinskog stanja koja se bore sa dugovima, nezaposlenošću i bolestima’, kazao je ravantelj hrvatskog Caritasa Fabijan Svalina.

Nedjelja Caritasa proslavlja se 16. prosinca, te će tada po riječima monsinjora Svaline, cilj biti animirati crkvenu javnost za pomoć najugroženijima. Pod geslom ‘Vjera ljubavlju djelotvorna’, akcija će se provesti u svim župama te će se tom prilikom tiskati posebni plakati za župe, dokument o 20.godišnjici djelovanja Caritasa, poslanica mons Josipa Mrzljaka i slično.

Na predstavljanju božićne akcije prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je pozvao sve građane da se uključe u tu akciju kako bi se nekome ulijepšali nadolazeći blagdani. Osim na solidarnost, gradonačelnik je pozvao građane da se pridruže ‘dobrotvornoj kavi’ s Caritasom koja će  se održati 20. prosinca u Maloj kavani.

Akciji se mogu priključiti svi građani uplatom donacija na račun Caritasa ili pozivom na broj 060 9010.

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code