THE SUNDAY TIMES O OSIJEKU

THE SUNDAY TIMES O OSIJEKU

2. rujna, 2014.

os

“Niste čuli za Osijek? E, onda stanite na kraj reda.

Taj istočnohrvatski grad ima najbolje očuvanu baroknu, a osobito secesijsku (art nouveau) arhitekturu u zemlji. Muzej likovne umjetnosti prepun je s portretima aristokrata iz 19. stoljeća, a tu je i neogotička crkva s 295 ft visokim tornjem. Nakon svega toga, trebat će vam pivo. Dobro će vam doći Osječko pivo na osunčanoj obali rijeke Drave.”

Tako započinje tekst u uglednom britanskom The Sunday Timesu od 24. kolovoza, gdje se na 12. i 13. stranici posebnog priloga posvećenog putovanjima, poziva čitatelje da posjete Osijek.

Riječ je o tekstu naslovljenom Autumn city breaks you can fly to for under Ł50, a grad Osijek se u toj preporuci našao u uglednom društvu Pariza, Dublina, Stockholma, Ženeve, Milana, Torina, te španjolskog Santandera.

The Sunday Times svojim čitateljima preporuča u Osijeku obilan objed jela s roštilja uz živu romsku glazbu (gypsy band in the corner) u rustikalnom restoranu u starom dijelu grada, a predlaže i kvalitetan smještaj u nekim osječkim hotelima. Uz sve navedene i opisane destinacije, The Sunday Times nudi i pripadajuću internetsku stranicu kako bi se čitatelji i potencijalni posjetitelji Osijeka, sami mogli uvjeriti u navedeno.

I, naravno, The Sunday Times čitateljima savjetuje putovanje do Osijeka izravnom Ryanairovom zrakoplovnom linijom s londonskog Stansteda, kao i linijama Croatia Airlinesa.

– Ovakva turistička medijska promocija je još jedan dokaz značaja poslovne suradnje Zračne luke Osijek s Ryanairom i uspostavljene linije između Osijeka i Londona. Zahvaljujući aktivnosti i razumijevanju vlasnika Zračne luke Osijek – Republike Hrvatske, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije – te Hrvatske turističke zajednice, uskoro će uslijediti nova serija pregovora Zračne luke Osijek s Ryanairom, ali i drugim zrakoplovnim kompanijama kako bi sljedeće ljetne sezone Osijek i istočnu Hrvatsku povezali još s nekoliko zanimljivih europskih destinacija – kaže Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code