TESLI PODIŽU SPOMENIK U PRAGU

TESLI PODIŽU SPOMENIK U PRAGU

3. rujna, 2014.

dru-Maketa-spomenika-Nikoli-Tes 620x0

Na poziv gradonačelnika Grada Praga Tomáša Hudečeka, u četvrtak, 4. rujna, u 14,00 sati, u parku Nikola Tesla, Prag 6, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prisustvovat će svečanosti otkrivanja spomenika Nikoli Tesli, koji postavlja Gradska četvrt Prag 6 na inicijativu Hrvatsko-češkog društva iz Zagreba.

Svečanosti će prisustvovati gradonačelnica Gradskog okruga Grada Praga 6 Marie Kousalíková, rektor Češkog tehničkog sveučilišta u Pragu Petr Konvalinka, predsjednik Hrvatsko-češkog društva prijateljstva Marijan Lipovac i jedan od autora spomenika Jan Parýzek iz Češke spořitelne.

Nakon otkrivanja spomenika, u Gradskoj upravi Gradskog okruga Grada Praga 6, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i gradonačelnica Gradskog okruga Marie Kousalíková potpisat će Sporazum o donaciji Grada Zagreba za postavljanje spomenika Nikoli Tesli.

U okviru posjeta Pragu, protokolom je u 16,15 sati predviđen sastanak zagrebačkog gradonačelnika s gradonačelnikom Grada Praga Tomášem Hudečekom i posjet veleposlanstvu Republike Hrvatske, gdje će se gradonačelnik Bandić susresti s Hrvatima koji žive u Pragu.T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code