TEMATSKI PARK IZA ESPLANADE

TEMATSKI PARK IZA ESPLANADE

28. veljače, 2013.

obilazak ulice grgura ninskog 06

Idejni projekt uređenja zelene površine u ulici Grgura Ninskog s okolišem, bit će uskoro ostvaren, rekao je to u utorak 26.veljače jučer na licu mjesta gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Na mjestu ukonjenih baraka Crvenog križa, uradit će se zatvoreni tematski park, uredit će se oko sprava zelenilo, parkirališni prostor sa prostupnom površinom parku i pješački most preko Miramarske ulice koji će povezivat Botanički vrt i park.

Na prostoru uklonjenih baraka formira se kontrolirani park unutar ograde s prostupima iz ulice Grgura Ninskog, Mihanovićeve i prolaz na peron Glavnog kolodvora. Zadržavaju se i obnavljaju povijesni dijelovi ograde te se njihovim oblikovanim replikama dodaju dijelovi na mjestima gdje nedostaju i postavit će se ulazna vrata u park.

Povijest Lenucijeve ili Zalene potkove, kako su nazvali prvu takvu uređenu površinu (po graditelju Lenuciju) ukazuje na činjenicu da su interpretacije pojedinih dijelova uvijek odraz vremena u kojem su nastale takve umjetne tvorevine.Svrha parka bit će prostor za odmor,boravak,  ali i za rekraciju odraslih i tomu će služiti sprave koje će biti postavljene u središnjem dijelu parka.U tom parku moći će se odmarati i rekrairati građani Zagreba kao i putnici dok čekaju vlak.

Park će biti osvijeltljen i kontroliran video nazorom.

Radovi su počeli i predviđeno je da park bude gotov do kraja svibnja ove godine.

Koliko će to sve skupa koštat, nismo uspjeli saznat, jer nije do kraja zavorena finacijska konstrukcija.

 Ante Matić T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code