TAJKUNE OPOREZOVATI KAO U FRANCUSKOJ

TAJKUNE OPOREZOVATI KAO U FRANCUSKOJ

28. svibnja, 2013.

Francois-Hollande-008
Ministrima i zastupnicima prepoloviti plaće

 

Piše: Saša Radović

Po povratku iz Bruxellesa premijer Milanović bio je loše volje. Na nacionalnoj dalekovidnici njegovo smrknuto lice ražalostilo me. Ipak je on moj premijer, pa je red da i ja žalujem. No, raspoloženje mi se popravilo kad je Milanović na sjednici Vlade izjavio „da se u inozemstvu stvorio dojam da je Hrvatska korumpirana i zatvorena država, u kojoj vlada nacionalizam“. Dakle, nije bio loše volje – smrknuto lice premijera i po koja suzica na tom licu – bilo je čista gluma za svekoliki puk. Bistar i inteligentan kakav jest naš premijer, ne može ne znati ništa o svojoj zemlji kojom vlada. O korupciji u Hrvatskoj pjevaju i ptice po granama. Razorni učinak zločina hrvatskog ratnog i pretvorbenog profiterstva, kao i eksplozije atomskih bomba u Hirošimi i Nagasakiju, pojmovi su iz svih svjetskih enciklopedija. Još je lakše s wikipedijom, s nekoliko klikova, na ekranu redat će se do sutra horror priče o našim tajkunima. Neraskidiva veza Hrvatske, korupcije i kriminala prepoznatljiva je u inozemstvu, baš kao i crveno-bijela šahovnica…

Milanović se (kao!) čudi što u inozemstvu otvaraju Internet i čitaju da mala Hrvatska ima

263 multimilijunaša (svaki ima najmanje 30 milijuna dolara!). Imamo tih prebogatih više nego ukupno; Slovenija, BiH, Srbija, Makedonija, Bugarska i Rumunjska. A imamo i 4 milijuna hrvatskih građana kojima je jedina perspektiva – pučka kuhinja!  

Drugi dio Milanovićevog izlaganja na istoj sjednici Vlade izvlači osmijeh na licu gledatelja nacionalne dalekovidnice. Premijer kaže: „…mi to moramo promijeniti, promijeniti stvari koje ne funkcioniraju. Promijeniti dojam o Hrvatskoj i da uvedemo neke više, zapadne kriterije…“ Podsjeća to na ona vremena, na druga Stojčevića, predsjednika CKSKH koji je svoje dugačke monologe počinjao s: „Mi bismo, drugovi i drugarice, morali…“ I nikad ništa!

OKO 800 NOSITELJA VLASTI

Ako Zoran Milanović zaista mora promijeniti „stvari koje ne funkcioniraju“ – morat će mijenjati sebe, svoju Vladu i svih cca 800 nositelja vlasti, oporbe, rukovodećeg kadra i ostalih političkih parazita. Ti isti ljudi rotiraju se u vlasti i oporbi, po raznim funkcijama puna dva desetljeća i ne funkcioniraju, osim u funkciji osobnog bogaćenja.

I sljedeća premijerova tirada navodi gledatelje na smijeh:„U EU morat ćemo se jako boriti za svoj ugled… Ako smo zapadno društvo i ako se stalno hvalimo da pripadamo zapadnom civilizacijskom krugu, onda moramo igrati po tim pravilima”.

Tko će se boriti za svoj ugled kojeg nema? To sigurno ne može ni Vlada ni oporba. Vlada koja javno amnestira bogaćenje pljačkom hrvatskih resursa i ne želi procesuirati zločince („nećemo ganjati vještice!“), sramoti svakog poštenog građanina Hrvatske. Uz Mladena Bajića, kojeg je ta ista Vlada potvrdila i koji je zaštitio 98% nezakonite pretvorbe i ratni kriminal svojim nedjelovanjem – normalno je da smo svrstani u kategoriju moralnog smeća. Pljačke ne tolerira Europa, Amerika, Afrika, pa ni Sjeverna Koreja…

A, oporba ili bolje reći – HDZ? Isto što i vlast! Dio je to onih spomenutih, cca 800 – pretežito političkih parazita koji se rotiraju, rotiraju i žive kao bubreg u loju… A predsjednik oporbe? Dovoljno je „prošvrljati“ Googleom s utipkanim; karamarko! Aktualni predsjednik te „oporbene“ stranke involviran je u sve pore stvaranja mreže elite, udbaša i kriminalaca, po kojoj je Hrvatska poznata u bližem i širem okružju. „Garavi“ (pseudonim suradnika KOS-a, Tomislava Karamarka) imenovan je ministrom policije po remetinečkom uzniku Sanaderu „da ne vidi, ne čuje i da ništa ne poduzima!“ On danas vodi HDZ, stranku kojoj se sudi zbog kriminala. Takva burleska ni slučajno ne bi prošla u „zapadnom civilizacijskom krugu“, ali ni u afričkim plemenima, pa ni u banana republikama.

Briljantna je, ali i smiješna izjava Karamarka: „… ne vidim razloga da se Hrvatsku akceptira kao nešto posebno korumpiranu državu“.

PRETVORBENI ZLOČINCI

Još jedan biser ožalošćenog premijera: „… hvalimo se da smo zemlja koja naginje i pripada zapadnom civilizacijskom krugu“! Taj priklon zapadu možemo zahvaliti jedino čvrstim vezama s krim miljeom koji djeluje u zapadnom civilizacijskom krugu. To je snažni duhanski lobi, trgovina drogama, pranje novca, bankarske manipulacije i afere (Hypo i dr.), prodaje resursa zemlje s direktnim uplatama u porezna utočišta… Snažni albanski klan Osmani blizak je hrvatskoj vrhuški, no tu je i mnoštvo manjih naših i stranih klanova i grupacija podzemlja. Naši veliki šefovi, multimilijunaši, tajkuni (zapravo pretvorbeni zločinci), zajedno s političkom elitom i u doba krize bilježe enormne zarade.          

Naš premijer, Vlada i saborski zastupnici od kojih većina zaboravlja doći na sjednice, zaslužuju niz kritika, ali može se naći i nešto opravdanja. Nakon HDZ-a naslijedili su pustoš, obijen sef, opljačkano sve što se opljačkati moglo! Ipak, da ima političke volje moglo bi se mnogo toga popraviti. Milanović ima dovoljno mogućnosti i snage da otjera nesposobne ministre, da bahatoj političkoj eliti ukine barem pola plaće, da se okrene građanima i da prestane braniti prebogate lopove. Linića i njegove harače treba smjesta i zauvijek „zbrisati“ i oporezovati tajkune po francuskim, Hollandeovim mjerilima. I ono što je imperativ opstanka Hrvatske – mora uspostaviti pošteno tužiteljstvo i procesuirati zločine ratnog i pretvorbenog profiterstva!

Bilo bi važno i to, da premijer Milanović prestane omalovažavati svoje građanstvo sličnim predstavama kao što je bilo njegovo hinjeno nezadovoljstvo „zločestom“ Europom. Ta Europa nije gluha i slijepa, a to nisu ni svi građani Hrvatske.

Anno Domini MMXIII. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code