Tadić dovodi Dina Merlina u Beograd ?!

Tadić dovodi Dina Merlina u Beograd ?!

26. srpnja, 2011.

Nedavni susret predsednika Srbije Borisa Tadića i sarajevskog kantautora Edina Dervišhalidovića alijas Dina Merlina na Baščaršiji rezultiraće velikim povratničkim koncertom bosanske zvezde u „Beogradskoj areni“!
 
Srdačan razgovor dvojice rođenih Sarajlija nije bio nimalo slučajan, kao što su neki to mogli da pomisle, već isplaniran u nameri da Tadić nagovori Merlina da konačno promeni svoje tvrde stavove u vezi s gostovanjem u Srbiji!

– Prilikom njihovog susreta u Sarajevu, Tadić i Merlin su između ostalog popričali o uslovima muzičarevog eventualnog dolaska u Srbiju. Tada ga je Boris uputio na svog dobrog prijatelja, stručnjaka iz oblasti marketinga, koji bi bio voljan da preuzme organizaciju Merlinovog koncerta u „Areni“. Bosanski pevač je zatražio honorar od 300.000 evra, ali i ne samo to, već i procenat od prodatih ulaznica – priča za „Alo!“ izvor blizak bosanskoj pop zvezdi i dodaje da su pregovori zapeli upravo zbog finansijskog momenta.

– Honorar koji Merlin traži jeste ogroman, ali to je cena njegovog prvog posleratnog koncerta u Beogradu. Tadićevi prijatelji pokušavaju da izboksuju malo nižu cenu, ali za sada Dino ne želi da spušta svoju zaradu. Ipak, po svemu sudeći, sve ide u pravcu konačnog dogovora, na zadovoljstvo Merlinove publike u Srbiji – zaključuje naš izvor.

.banner_text_link { text-align: right; }.banner_text_link a { font-size: 12px; color: rgb(204, 204, 204); }.banner_text_link a span { font-size: 10px; }.banner_text_link a:hover { color: rgb(102, 102, 102); }

U Predsedništvu Srbije nam je rečeno da je Tadić pružio podršku Merlinu u vezi s predstojećim koncertom u Beogradu, ali da on nema nikakve veze sa organizacijom tog koncerta.
– Predsednik Tadić ne organizuje koncerte. Tokom njegovog susreta sa Merlinom u Sarajevu, predsednik je samo dao podršku Dinu, koji odavno planira da održi koncert u Beogradu. Predsednik je samo konstatovao da bi bilo lepo kada bi taj koncert bio održan, ali niti je povezivao Dina sa bilo kim u Beogradu, niti ima bilo kakve veze sa organizacijom ovog koncerta – rečeno je u Predsedništvu za „Alo!“.
I menadžer bosanskog pevača Asim Kraljić je potvrdio da će Dino do kraja godine zapevati u Beogradu, ali je demantovao da su u planu tri nastupa.
– Ma kakva tri koncerta, biće samo jedan do kraja godine. Ništa još nije ugovoreno, niti potpisano, ali priča o koncertu ima korene odavno. Mi se nadamo da će to biti „Beogradska arena“ i ne mogu vam otkriti s kim pregovaramo niti vam mogu otkriti tačan datum jer dogovor još nije postignut. Ono što mogu da vam kažem je da ćete biti veoma pozitivno iznenađeni, i to vrlo brzo – za „Alo!“ je izjavio Kraljić.

Bilo kako bilo, kantautor će profitirati od posete Beogradu. Tako je to kad je čovek „vojnik sreće“, kao što kaže stih jedne njegove pesme.

Kleo se da neće u Srbiju!

Opšte je poznata stvar da se Merlin tokom devedesetih kleo kako nikada više neće zapevati u Srbiji, ali para vrti gde burgija neće, pa će i on poput mnogih njegovih kolega zarad novca zaboraviti na dato obećanje. Tokom rata u BiH Edin Dervišhalidović pevao je „patriotske pesme“ u uniformi „zelenih beretki“, spevao je čak i odu Aliji Izetbegoviću „Da te nije, Alija“ a ostao je upamćen i po izjavi da je Beograd „leglo fašizma“!“ Međutim, bio je i na meti istih „beretki“ posle otkrića da je u jeku rata napisao pesmu „Beograd“ za Svetlanu Cecu Ražnatović, udovicu vođe Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana.

Ekipa VIP

Izvor:alo.rs

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code