SVJETSKE PLESNE ZVIJEZDE U POREČU

SVJETSKE PLESNE ZVIJEZDE U POREČU

12. svibnja, 2014.

08-551399 

Međunarodni plesni spektakl DanceStar Festival koji se od 28. svibnja do 1. lipnja 2014. održava Poreču najavljuje dolazak velikih svjetskih zvijezda koje se obilježili plesnu umjetnost. U petak 30. svibnja 2014. u prepunoj gradskoj dvorani Žatika očekuje nas vrhunska plesna priredba, spektakl u kojem ćemo saznati  tko su najbolji plesači, grupe, koreografije DanceStar svjetske turneje 2014.

Dolazak u Poreč najavili su velikani plesne umjestnosti koji nam pripremaju pravu plesnu poslasticu. Daniel Lommel, Nina Kripas, Mauro i Flavia Astolfi te Dollie Henry samo su neka od priznatih imena koja će biti dijelom plesne bajke u Poreču.

Francuskog plesača Daniela Lommela magazin Time uvrstio je u deset najboljih svjetskih plesača njegove generacije. Dio je ESDU organizacije od njenih početaka.

Nina Kripas poznata je svjetska plesačica porijeklom iz Austrije, koja pleše sve, od baleta do hip –hopa. Pleše i plesala je s najvećim zvijezdama današnjice kao što su Michael Jackson, Sean Paul, Craig David, grupa Black Eyed Peas.

Mauro Astolfi umjetnički je direktor Spellbound Dance Company, a u Poreč stiže u pratnji sestre Flavie Astolfi plesačice, pjevačice i koreografkinje koja je radila i sa velikim Enniom Morriconeom.

Dollie Henry priznata je britanska koreografkinja, plesačica, redateljica i pedagoginja te je jedna od najvažnijih predstavnika artisitc jazz dance smjera u plesu.

DanceStar Festival već se šest godina održava u Poreču, Hrvatska. Organizator festivala je EOL Solutions, a u sklopu festivala izmedju ostalih događanja održava se i finalno natjecanje DanceStar svjetske turneje 2014. u kojem sudjeluje više od 3000 plesača iz cijelog svijeta. Natjecanje se održava u dvorani “Intersportcentar” u Zelenoj Laguni pod vodstvom Međunarodne plesne udruge ESDU (European Dance Union), koja u Europi i svijetu kroz razne aktivnosti propagira ples, sport i kulturu. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code