SUTKINJA TI SUDI I TELEFONIRA BOBANU

SUTKINJA TI SUDI I TELEFONIRA BOBANU

18. travnja, 2013.

 

pc130002

Marinko Boban na sumnjiv način opet preuzeo restoran Medvednicu

Piše: Dražen Stjepandić

Rođo više nije u „Medvednici“. Nakon nekoliko godina odgađanja Marinko Boban je preuzeo taj popularni zagrebački restoran poznat po vrhunskom roštilju. Premda nema vlasnički list i potrebne dokumente da je to njegova nekretnina Marinko Boban uz pomoć pravosudnih ovršitelja ipak je ušao „Medvednicu“, ali i u privatno skladište trgovačkog društva Dawson-Drežnjak, koje nije predmet ovrhe.

-U skladištu su mi ostali zarobljeni svi dokumenti, arhiva, slike, platna akademskih slikara, medicinska dokumentacija, lijekovi, instrument za mjerenje šećera. Slike akademskih slikara ,njih oko 100, svaka vrijedna od 1000 do 3000 eura-ispričao nam je Rođo kad smo se sastali u njegovom drugom lokalu na Trnju.

ODVJETNIK GRADA PRESUDIO

Portal Tjedno je o sporu oko kontrole nad Medvednicom svojedobno prvi pisao. Marinko Boban se prikazuje da je vlasnik objekta i u Ugovoru o najmu Miljenku Drežnjaku je napisano kako će to dokazati vlasničkim listom, ali taj dokument Rođi nikad nije pokazao i donedavni unajmitelj i voditelj Medvednice ga javno proziva da ga pokaže javnosti.

Deložacija trgovačkog društva Dawson-Drežnjak, koje je zvanični najmoprimac je već nekoliko puta odgađana jer se umiješao Grad Zagreb kao treća osoba. Budući je Grad Zagreb vlasnik zemljišta na kojem se nalazi restoran, jedan dio je iznajmio trgovačkom društvu Dawson-Drežnjak kao terasu za ugostiteljsku djelatnost. Međutim Grad Zagreb, zastupan po odvjetniku Zoranu Galiću na kraju se povukao iz spora i to je omogućilo Marinku Bobanu da uz pomoć sudskih ovršitelja ponovno zagospodari Medvednicom.

Ostaje nejasno zašto je odvjetnik Zoran Galić dao mišljenje da se Gradu Zagrebu ne isplati ući u spor za svoje vlasništvo budući da se zemljište na kojem je Medvednica procjenjuje na oko milijun eura. I po nekim pričama navodno će Marinko Boban na tom zemljištu izgraditi hotel. Nameće se pitanje je li svojom procjenom odvjetnik Zoran Galić direktno htio pogodovati Marinku Bobanu? U svakom slučaju čudno je da se gradu ne isplati štititi svoju imovinu procjenjenu na oko milijun eura.

Rođo nam je pokazao brojnu dokumentaciju i nestručnoj osobi je vidljivo u gruntovnici kako je Grad Zagreb vlasnik zemljišta.

– Što se tiče objekta vidi se da je 65 m2 izgrađeno prije 1968. godine, a ostali dio objekta izgradilo je trgovačko društvo Dawson-Drežnjak što je na pogled vidljivo. Na novoizgrađeni objekat trgovačko društvo Dawson-Drežnjak podnijelo je zahtjev za legalizaciju. Marinko Boban pretvorbom d.d. „Lotrščak“ kupio je tih 65 m2 97% ispod procijenjene vrijednosti tj. za samo 3% od procijenjene vrijednosti. Tako je kupio desetke objekata koje je davao u zakup, a neke i prodao, pa je kasnije privatnim tužbama od prevarenih morao vratiti vlasniku novac-tvrdi Rođo.

Između Marinka Bobana i trgovačkog društva Dawson-Drežnjak vodi se nekoliko parnica od kojih je pravomoćno jednu već izgubio – tužbu za klevetu Miljenka Drežnjaka.

Rođo nam je rekao kako Marinko Boban na sudovima ima brojne veze i njegove parnice se vrlo brzo zakazuju, a parnice koje je povelo trgovačko društvo Dawson-Drežnjak nije održano ni jedno ročište u dvije godine.

-Grad Zagreb i Općinski sud su trebali obavijestiti trgovačko društvo Dawson-Drežnjak o povlačenju Grada iz ovršnog postupka, a to nisu učinili, ni Grad Zagreb, ni Općinski sud. Na zakazanu deložaciju od 11. travnja 2013. godine trgovačko društvo Dawson-Drežnjak je uputilo prigovor i zatražilo izuzeće sutkinje Javorke Slivar-Šikić. Sud nije odgovorio nego je odgovor donio na dan deložacije sudski ovršitelj Robert Berend. Na samoj deložaciji se odvijao niz nepravilnosti i protuzakonitih radnji, treba vidjeti zapisnik policije. Uz pomoć sudskog ovršitelja Roberta Berenda provaljena i zamijenjena mi je brava u skladištu, koje nije i ne može biti predmet deložacije, i koje nije moglo biti dano u zakup, a i ključevi novosagrađenog objekata su predani Marinku Bobanu. Zastupnici Marinka Bobana poslali su nam dopis da dođemo po naše stvari. Prokuristica poduzeća Dawson-Drežnjak Jasna Drežnjak, brat od direktora i direktor Miljenko Drežnjak došli su po stvari. U prostoru su bili zaštitar i Marija Boban, supruga Marinka Bobana. Marija Boban je pitala po što smo došli. Tada je Jasna Drežnjak rekla kako smo došli po stvari i lijekove. Na to je Marija Boban rekla kako mi tu više nemamo što tražiti i da izađemo van-saznali smo od Rođe, koji je u nastavku dodao-ja tuđe ne želim, ako Grad želi uzeti svoju imovinu i dati je Marinku Bobanu neka to učini, ali isto tako neka meni nadoknadi moja ulaganja koja su mukotrpnim radom i velikim odricanjima stečena.

LAŽNO PRIKAZIVANI VLASNIK

Rođo misli da postoji sprega između Marinka Bobana i pravnog zastupnika Grada Zagreba i određenih ljudi na Općinskom sudu. Pokazao nam je reviziju pretvorbe d.d. Lotrščak i tvrdi da ga je Marinko Boban prevario i obmanio lažno se predstavljajući u ugovoru o najmu kao vlasnik objekta.

-Lažno prikazivani vlasnik Marinko Boban obmanuo trgovačko društvo Dawson-Drežnjak, kako je takav Ugovor mogao biti solemniziran? Zašto Općinski sud uvažava sve te navode i zašto se takav Ugovor ne proglašava ništavnim. Javno pitam sutkinju Javorku Slivar-Šikić je li trgovačko društvo Dawson-Drežnjak ima pravo zadržaja dok se parnica na Građanskom sudu ne završi. Smije li sutkinja preko telefona odlučivati kako da ovršitelji provode postupak ovrhe. Zatim Vas molim da pokušate saznati je li sutkinja prilikom ovršnog postupka telefonski razgovarala s Marinkom Bobanom i je li je to dopustivo? T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code