SUSRETI PJESNIKA SLAVONIJE U ZAGREBU

SUSRETI PJESNIKA SLAVONIJE U ZAGREBU

24. svibnja, 2013.

Pjesnici S. u Zg foto

Već treću godinu za redom Susreti pjesnika Slavonije odvijaju u Zagrebu, a drugi put u Knjižnici i čitaonici Bogdan Ogrizović – koja postaje brižni domaćin slavoncima – slavonskoj književnosti. Kao i prijašnje i ovogodišnje susrete organizirala je Udruga pjesnika i književnika Franjo Babić (Babina Greda), program je vodio Đuro Pavičić, a pjesnička manifestacija održana je na zavidnoj književnoj razini s prizvukom slavonske tradicijske kulture. Sveukupan dojam pokazuje specifičan spektar aktulanih zbivanja izraženih jezikom kulture (poezijom). Očito zato jer na Susrete dolaze pjesnici iz svih krajeva Lijepe naše. Ove godine na Susrete su pristupili pjesnici Iz Rešetara , Zagreba, Ivanić Grada, Dugoga Sela, Đakova, Slavonskoga Broda , Osijeka, Koprivnice, Vukovara, Sinja, Banja Luke.

Iznimna je radost bila ugostiti uglednog dramskog umjenika i književnika Antuna Tudića i, predsjednika društva književnika za područje Slavonije Mirka Ćurića.

Izražavanja na Susretima uglavnom su zasnovana na primjetnoj kreativnoj individualnosti – jer autori propituju teme iz ovodobnice i baštine. Manifestacija je protekla u pozitivnom duhu na zadovljstvo svih nazočnih. Klizila je riječ ikavice, ijekavice  i kajkavštine. Ipak na kraju Lidija Puđak u ime Naše ravne i plodne Slavonije i u ime kruha i žuljevitih ruku i održanih Susreta pjesnika Slavonije uputila je svima sudinicima i posjetiteljima i prijateljima veliko hvala. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code