SULEJMAN TIHIĆ SE PRIJE RATA IZJAŠNJAVAO KAO SRBIN

SULEJMAN TIHIĆ SE PRIJE RATA IZJAŠNJAVAO KAO SRBIN

25. srpnja, 2013.

sulejman tihicp

Znali smo da su, primjerice, Jović i Silajdžić prije rata bili “jugosloveni”, no novitet nam je da je Sulejman Tihić prije rata bio Srbin?! Srbijanski Kurir objavio svjedocenja koja govore tome u prilog.

Srbijanski Kurir je objavio dokumente i svjedocenja o tome kako je predsjednik SDA prije rata bio ponosan što je – Srbin. Podatke im je fornirao izvjesni Lazar Blagojević koji je sa predsjednikom najjače bošnjacke partije radio u općinskom komitetu kao tajnik.

“Sulejmana Tihica znam osobno. Zajedno smo bili članovi Opcinskog komiteta. Pošto je bio odvjetnik, koristili smo ga za pravne stvari. U njemu se tada nije mogao prepoznati bilo kakav nacionalizam. Sulejman Tihić tada i danas, sasvim su dva različita pojma. Da mu ne znam lik, rekao bih da se radi o dva čovjeka. Matične knjige iz tog vremena potvrduju da se on u Šamcu u to vrijeme izjašnjavao kao Srbin” – naveo je nekadašnji tajnik općinskog komiteta.

Kako saznajemo, Tihić je ovih dana boravio u Bihaću, gdje je otvoreno stao na stranu generala Atifa Dudakovića kojeg su, podsjećamo, inkriminirale snimke u kojima nareduje pogubljenja, što je izazvalo revolt srpskih boračkih organizacija. Lazar Blagojević je predsjednik srpske boračke organizacije za Šamac, odakle dolazi Tihić, pa je revoltiran Tihićevom izjavom, navodno, prvo kontaktirao bh medije, koji su odbili objaviti njegove navode, da bi ih Kurir na kraju objavio. Isti čovjek navodi da u Šamcu Tihić posjeduje poslovni prostor koji je dobro čuvan od strane – srpske policije. Što drugo reci nego, svakim danom saznajemo nešto novo o politicarima.

Izvor: [t.f./kurir] T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code