SUHA LUKA ZAGREB

SUHA LUKA ZAGREB

4. veljače, 2013.

agit-cisterna

Zahvaljujući odličnom poslovanju u protekloj godini kontejnerskog terminala Zagreb, na lokaciji gradske četvrti Vrapče, ali i kontejnerskih terminala u Osijeku i Slavonskom Brodu, te Splitu tvrtka AGIT (www.agit.hr) učvrstila je svoju vodeću poziciju na domaćem i regionalnom intermodalnom transportnom tržištu.

Kontejnerski terminal Zagreb, uz postojeće usluge od sredine 2012. godine pruža usluge smještaja kontejnera pod carinski nadzor čime se omogućuje klijentima produženje roka za prijavu i „free time“. Navedena obilježja uz adekvatnu infrastrukturu, te prekrcajnu mehanizaciju omogućili su transformaciju KT Zagreb u „suhu luku“.

Na toj se zagrebačkoj lokaciji zahvaljujući i postojanju tri industrijska kolosijeka, moderne prateće mehanizacije, uređenih i video nadzorom osiguranih parkirališta za teretna vozila te upravi „suhe luke“ koju čine vrhunski stručnjaci u segmentu prijevoza na čelu s g. Ivicom Vrankićem,  danas se osigurava snažna potpora gospodarstvu grada Zagreba i sjeverozapadne Hrvatske.

Oslonjeni na višestoljetnu tradiciju Zagreba kao regionalnog željezničkog čvorišta, iz „suhe luke“ Zagreb gotovo svakodnevno odlaze i izravni vlakovi prema najznačajnijim lukama naše regije – Luka Rijeka i Luka Koper.

„Suha luka“ Zagreb prostire se na 40 tisuća čevornih metara zatvorenog i otvorenog prostora, a opremljena je utovarno – istovarnom logistikom za sve vrste kontejnera, kao i mogućnostima  povlaštene ležarine, te skladištenja.

Potporu učinkovitom transportu kojega za svoje korisnike organizira AGIT daju i kontejnerski terminali u Osijeku, Slavonskom Brodu, te Splitu, koji će također, sukladno poslovnim planovima AGIT-a  još više modernizirati svoje transportno – logističke mogućnosti kako bi s ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju i liberalizacijom prijevoza željeznicom i u ovom dijelu jugoistočne Europe spremno dočekali tržišnu konkurenciju ostalih članica EU-a. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code