SUDIONICI MEĐUNARODNOG PROJEKTA L-E-T KOD GRADONAČELNIKA

SUDIONICI MEĐUNARODNOG PROJEKTA L-E-T KOD GRADONAČELNIKA

5. lipnja, 2013.

 zgbsastanak

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u utorak 4.lipnja u Gradskoj upravi sudionike međunarodnog projekta L-E-T Povezivanje Europe u tranziciji koje je predvodio voditelj projekta Norbert Kreuzkamp.

Uz još 17 partnerskih organizacija iz  sedam zemalja  Europe u projektu kao partner sudjeluje Grad Zagreb – Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i Gospodarsko socijalno vijeće.

Tema projekta je budućnost radne snage te utjecaj financijske i gospodarske krize na buduće strategije i suočavanja socijalnih partnera.

-Ovim projektom, čiji je nositelj Sveučilište iz Tubingena, a ukupna vrijednost 380 000 eura, inovativnim pristupom radnim odnosima znatno će se povećati kvaliteta zapošljavanja i usavršavanje osoblja na regionalnoj razini, istaknuo je pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco.

Gradonačelnik Bandić je pozdravio okupljene rekavši da je posebno počašćen da u projektu sudjelujemo s prijateljskim državama: Za tri tjedna Hrvatska ulazi u EU i ovo je za nas svakako izazov koji smo očekivali i s kojim ćemo se uspješno nositi. Biti u društvu najboljih uspoređivati se s najboljima i razmjenjivati iskustva dat će nove vrijednosti i koristit će za pripremu i prijavu budućih projekata u okviru budućeg zajedničkog europskog socijalnog dijaloga.

Kako se čulo, provedba projekta je započela u listopadu 2012. Trajat će do prosinca 2013. i odvija se u tri radne skupine: zapošljavanje, migracije i socijalni dijalog.

Zahvalivši na gostoprimstvu, Norbert Kreuzkamp je čestitao Hrvatskoj na ulasku u EU, naglasivši da su Europljani jako sretni što će nas imati u svojoj zajednici: Čestitam i  gradonačelniku na još jednim dobivenim izborima, ali isto tako i gradu Zagrebu na odličnom izboru gradonačelnika za budućnost.

Uz gradonačelnika i pročelnika Ureda gradonačelnika sastanku su prisustvovali i Ladislav Prežigalo, pročelnik GU za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Andrija Petrović iz Službe za europske integracije i fondove EU, te predstavnici GSV-a, HUP-a i Novog Sindikata.

izvor. www.zagreb.hr T

 

6 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code