STRAST PREMA POSLU I PREUZIMANJE RIZIKA

STRAST PREMA POSLU I PREUZIMANJE RIZIKA

18. svibnja, 2014.

 

 

Konferencija Lideri za lidere-panelisti Custom

Konferencija Lideri za lidere

 

Napisao: Ivan Raos

U Zagrebu je 16. svibnja 2014. održana konferencija Lideri za lidere. Organizatori su  tvrtke Mirakul i Motivacijski govornik.

Cjelodnevna konferencija okupila je uglednije (vodeće) hrvatske i regijske lidere iz područja međunarodnog poslovanja, financija, znanosti, proizvodnje i izobrazbe, turizma, enogastronomije, športa i umjetnosti, a odvijala se u Hotelu Westin u Zagrebu.

Dinamično interaktivna, pozitivna i motivirajuća rasprava privukla je na ovogodišnju  konferenciju više od dvadesetak uglednih lidera – koji su na četiri  panel rasprave u razgovorima iznjeli i prikazali poslovne situacije, kao i izazove s kojima se susreću u svom poslovanju, pa i na koji ih način rješavaju.

STRAST ZA POSLOM

Panel razgovore lidera moderirali su Ljudevit Grgurić Grga i dr.sc. Jasminka Samardžija, urednica knjige Interview-a s 100 hrvatskih lidera o životu i razvoju karijere, koja je napisala 100 životnih interview-a s liderima i trogodišnjim istraživanjem došla do temeljnih predispozicija i liderskih karakteristika, a rezultate kvalitativnog istraživanja podijelila je sa sudionicima konferencije u uvodnom dijelu.

Razgovori su vođeni na slijedeće teme:

STRATEGIC MANAGEMENT & LEADERSHIP – Kako razviti strategiju izlaska na nova tržišta? 
Panelisti: Ivo Usmiani, Branimir Muidža, Dubravko Hoić, prof.dr.sc. Ivan Đikić, Donald Hudspeth 

STRATEGIC MANAGEMENT & LEADERSHIP – Kako steći i zadržati povjerenje investitora i klijenata?
Panelisti: Ivan Milčić, Igor Greblički, Dragutin Kamenski, Filip Filipec 

STRATEGIC MANAGEMENT & LEADERSHIP – Financije i konzalting partneri u poslovanju
Panelisti: Hrvoje Zgombić, Boris Galić, prof.dr.sc. Danica Purg, dr.sc. Miroslav Dragičević 

LIFE BALANCE
Panelisti (Turizam & Gastronomija): Vlado Krauthaker, Ivan Gligora, Ivana Kolar, Zdenko Leko 
Panelisti (Sport & Umjetnost): Gordan Kožulj, Veljko Barbieri, Dimitrije Popović, Dalibor Matanić, Ivana Medo Bogdanović, Damir Hoyka

Na osnovu istraživanja, osnovne karakteristike lidera zapravo su strast prema svojem poslu koji stvara viziju, grupni duh i empatija, upornost i spremnost na preuzimanje rizika. Zato jer lideri preuzimaju odgovornost za svoje vizije i stalno razmišljaju ‘out of the box’, a to je ono što ih čini drugačijima.

MNOGI KRENULI OD NULE

Tijekom prvog panela Branimir Muidža, Tvornica cementa Kakanj – HeidelbergCement, naglasio je kako ga motivira uspjeh i naprjedak zaposlenih, budući da su u 2013. godini organizirali za svoje djelatnike 400 sati edukacije. Ugledniji svjetski znanstvenik prof.dr.sc. Ivan Đikić, sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, rekao je kako u Njemačkoj troše milijun eura godišnje na istraživanja, a što u Hrvatskoj nije moguće, ipak malo je poznato da financiraju rad laboratorija u Splitu.

Dragutin Kamenski (Kamgrad), naglašivo je istaknuo (kako je krenuo od nule – osnovavši svoj obrt), a danas je tvrtka Kamgrad počela se iskazivati na 30-35 novih poslova – stoga da se prilagode klijentima u doba krize. Ivana Kolar, Terme Tuhelj, kaže kako je s 27 godina postala direktorica Termi Tuhelj, a u početku se bojala neuspjeha – jer nije imala dovoljno iskustva. Vlado Krauthaker, Krauthaker, predsjednik Udruge Kutjevački vinari, vlasnik obrta Vinogradarstvo – podrumarstvo Krauthaker, zaključio je da je put do uspjeha težak – kada je započeo posao, on i supruga imali su samo 1 hektar. Ivan Gligora, Sirana Gligora, napomenuo je: ‘Naš sir je najbolji jer su naše ovce 365 dana na paši, a probala ga je kraljica Elizabeta, kao i papa Ivan Pavao II.’

Sve u svemu Konferencija Lideri za lidere (2014.) zaista je bila vrlo sadržajno ozbiljena konferencija – okupljeni lideri predstavili su se dojmljivo u istupima  – kompetitizmom, pritom pokazali ostalim gostima u dvorani zašto su baš oni lideri (i kako se postaje), bilo svjetski ugledan znanstvenik Ivica Đikić,  gospodarstvenici  Branimir Muidža, Vlado Krauthaker, ili športaš Gordan Kožul i umjetnik Dimitrije Popović. T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code