STOP NASILJU U OBITELJI

STOP NASILJU U OBITELJI

18. listopada, 2012.

Sigurno mjesto plakat

Javnu akcija Ženska soba, nevladina organizacija, koja je svoj rad posvetila suzbijanju nasilja nad održat će se u subotu, 20.10.2012. na Cvjetnom trgu, u 11 sati. Akcija je osmišljena u okviru javne kampanje “Senzibilizacija javnosti za problematiku nasilja u obitelji” i kampanje Sigurno mjesto (www.sigurnomjesto.hr) u ovkiru koje je Ženska soba pokrenula prvu web stranicu namijenjenu žrtvama nasilja i koju su već podržale mnoge javne osobe (http://www.sigurnomjesto.hr/poznate/) te također i predsjednik Josipović.

Javnu akciju na Cvjetnom trgu organiziramo u suradnji s Uredom gradonačelnika Grada Zagreba, a vaša nam je pomoć potrebna da informirate građane o važnosti života bez nasilja i prava na isti te o mogućnostima suzbijanja nasilja. Povodom akcije, želimo sve naše podržavatelje podsjetiti i na službene podatke MUP-a, koji govore da je svake godine u Hrvatskoj prijavljeno između 11 500 i 17 500 počinitelja nasilja u obitelji, a broj žrtava takvih djela kreće se čak između 14 500 i 22 200, od čega su žene žrtve u 64% do 71% slučajeva, ovisno o godini.

Inače, Ženska soba pruža direktnu i indirektnu pomoć i podršku žrtvama seksualnog nasilja. U sklopu Ženske sobe otvoren je i Centar za žrtve seksualnog nasilja gdje osobe koje su preživjele seksualno nasilje mogu dobiti besplatno i potpuno anonimno pravno, psihološko, medicinsko savjetovanje te prema potrebi psihoterapiju. www.zenskasoba.hr
Najljepše vas molimo da nas podržite – dođite, budite s nama na Cvjetnom trgu 20.10. u 11 sati, recite glasno NE nasilju.

Akciju će među ostalim svojim dolaskom  podržati: spisateljica Rujana Jeger, glumice Urša Raukar i Ksenija Marinković, glazbenice  Zdenka Kovačićek, Maja Vučić, Ida Prester, glazbenik Davorin Bogović novinarke i voditeljice Irina Čulinović, Sonja Šarunić, Martina Validžić…T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code