ULICA DON PETRA ŠIMIĆA

ULICA DON PETRA ŠIMIĆA

1. srpnja, 2013.

Bandić na orvaranju crkve

U subotu, 29.lipnja  na Jarunu,  ispred svetišta Sveta Mati Slobode nakon večernje svete mise u 19 sati održana je svečanost otkrivanja ploče s imenom ulice don Petra Šimića. Svetoj misi kao i svečanosti otkrivanja bili su nazočni brojni vjernici i štovatelji lika i djela don Petra Šimića.

Svetu misu je predvodio don Pejo Orkić uz koncelebraciju župnika don Ante Vasilja. Na misi uz brojne vjernike je bio i nazočan gradonačelnik grada Zagreba  Milan Bandić. Nakon mise održana je kratka svečanost otkrivanja ploče s imenom ulice don Petra Šimića. U kratkim pozdravnim govorima okupljenim vjernicima obratili su se don Pejo Orkić kao i gradonačelnik Bandić koji je na kraju uz svečani aplauz i otkrio ploču.

Don Petar Šimić  rođen je 28. lipnja 1938. godine u Drinovcima, Kotar Ljubuški od oca Ivana i majke Kate rođene Glavaš. Potječe iz brojne obitelji sa petero braće i pet sestara. Od svoje rane mladosti pokazivao je znakove svećeničkog i redovničkog zvanja i kako je sam tvrdio želju da postane svećenik salezijanac. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1965. godine a zaredio ga je kardinal Šeper.

Don Petar „graditelj“ sagradio je ukupno 6, a obnovio 2 crkve i njijhove prateće objekte. Posebno se istaknuo u izgradnji tadašnje župne crkve Duha Svetoga u staglišču  kao i u izgradnji svetišta Sveta Mati Slobode na Jarunu. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 4 srpnja, 2013, 13:41

  A zakaj nema slike ploče?!?!?!?!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Danijel
  #2 Danijel 1 srpnja, 2013, 09:11

  Pokoj vječni daruj mu Gospodine!! Zaslužio je barem to!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code