ŠTO BI BROZ NAPRAVIO S ONIMA KOJI SU VRIJEĐALI NJEGOVE BORCE?

ŠTO BI BROZ NAPRAVIO S ONIMA KOJI SU VRIJEĐALI NJEGOVE BORCE?

14. listopada, 2014.

 Zasto-ne-citate-imena-poginulih-hrvatskih-branitelja-u-Oluji Custom

Samo se u Hrvatskoj branitelji stalno ponižavaju, sude i progone

Napisao: Mladen Pavković

Nema dana a da netko javno, pretežno putem režimskih medija, ne ocrni i baci u blato skupinu ili nekog hrvatskog branitelja. Riječ je o ljudima koji su oslobodili i stvorili slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Naime, kako se približava 18. studeni, dan okupacije junačkog Grada Vukovara, službe koje se bave  time i samo time, uz pomoć svojih doušnika i naravno domaćih izdajica, bez imalo odgovornosti ili krivičnih prijava, na sva zvona nastoje prikazati branitelje koji im imalo smetaju, koji su nešto glasniji nego drugi, “državnim neprijateljima”, sve u stilu – zavadi, pa vladaj! Eto, jedan splitski dnevni list osramotio je i časnog i uglednog hrvatskog generala Željka Sačića, poznatijeg kao ratnog načelnika stožera specijalne policije MUP-a, ili bolje rečeno osramotio je sam sebe, tim više jer je riječ o istinskom Junaku hrvatskog Domovinskoga rata! Samo na prvim crtama obrane Republike Hrvatske, Sačić ima ni manje ni više nego 2157 dana! Gdje je bio i koliko dana provedenih na crti obrane ima ova bijedni novinarski plaćenik, koji besramno blati branitelje, tijekom borbe za slobodu? Sačić je dostavio i dokument Ministarstva obrane RH, od 14.8.2003. u kojem crno na bijelom piše da je po činu – general bojnik! Ali, koliko je to listova i portala objavilo? Kad se namjerno plasiraju ovakve gnjusne laži o Junacima Domovinskog rata (Sačiću vjerujemo ni čin generala “ne treba”, a još manje da se time hvali, on je po svojim junačkim djelima u ratu i mnogo više od toga), odmah bi se trebalo javiti Ministarstvo branitelja, Ministarstvo obrane, ali i mnogobrojne Udruge proizašle iz hrvatskog Domovinskog rata. Jer, ako blate Sačića i slične, kako tek onda prolaze oni, poglavito u manjim sredinama, koji su bili prvi kad je trebalo, a s kojima danas svaki bivši Udbaš ili njemu slični “obriše nos”?

BRANITELJI SE TREBAJU UJEDINITI

Stoga, hrvatski branitelji, vrijeme da se napokon ujedinimo, jer domaće izdajice i ekstremni ljevičari, neprijatelji hrvatske države, ne miruju. Što mislite, zbog čega je do danas oko tri tisuće hrvatskih branitelja izvršilo suicid? Mnogi od njih su mislili i govorili: ako mogu blatiti takve ljude kao što je u ovom slučaju Sačić, što tek mogu s nama? Te i takve novine koje namjerno šire laži i podvale, obično i ne objavljuju demanti, a ako ih  i objave, oni liče na “male oglase”. Branitelji bi trebali shvatiti da ništa nije slučajno, a najmanje marginaliziranje i omalovažavanje ljudi koji su bili spremni dati i život za hrvatsku Domovinu. Broz se nakon II. svjetskog rata odmah i po kratkom postupku obračunao s izdajicama, a što smo uradili mi? Postavili smo ih na istaknute gospodarske, političke i ine položaje, pa se onda čudom čudimo što nam se to događa. Ili, možete li uopće zamisliti da se netko u vrijeme komunizma uopće usudio nešto loše napisati o nekom oficiru JNA? Ratni zločinac Andrija Rašeta u zadnje vrijeme dobio je u novinama više prostora nego svi hrvatski branitelji i stradalnici. Je li to normalno? Osim toga, Hrvatska je jedina zemlja na svijetu koja proganja, sudi i zatvara one koji su  bili na čelu pobjedničke vojske ili policije.

MOŠA I BESKUĆNICI

Na kraju, citirat ćemo riječi Moše Pijade, čovjeka po kojem se u Hrvatskoj još nazivaju i neke ulice i trgovi, pa i kulturne i ine ustanove,  koji je na prvom zasjedanju AVNOJ-a u studenome 1942. u Bihaču rekao i ovo:

–         “Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami  priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom. Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere. Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira.”

(Dokument se nalazi u Arhivu Vojnoistorijskog instituta u Beogradu fajlu Štaba vrhovne komande (JVUO) – Četnička arhiva, pod oznakom K-12, 30/12.)

Ne čini li vam se, ako ništa drugo, a ono da su beskućnici i u slobodnoj, samostalnoj i neovisnoj hrvatskoj državi – većina?

Ne, za to se nismo borili, a još manje da se hrvatske junake blati i ponižava, poglavito uoči 18. studenoga, dana kad su okupirani Vukovar i Škabrnje.

Od srpskog i crnogorskog agresora te zločinačke JNA i domaćih izdajica. T

 

23 komentara

Uskoči u raspravu
  1. kota 808
    #1 kota 808 2 studenoga, 2014, 21:16

    Ko pak je taj Guest? Kao da je opao iz četničkog gnjezda. Drži slovo kao Kadijević. Daj, Guest vrati se na stablo!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code