STADION U BOJI JANTARA

STADION U BOJI JANTARA

15. lipnja, 2012.

0689007.48 

Stadion, koji je izvorno trebao nositi naziv Baltic Arena ponos je trograda (grad sastavljen od tri grada – Sopot, Gdyna i Gdansk). Stadion je izgrađen od iste agencije koja je izgradila objekte kao što su Veltins-Arena u Gelsenkirchenu i AWD-Arena u Hannoveru.

Vlasnik objekta je grad Gdanjsk, a na njemu će utakmice igrati lokalni nogometni klub od velike tradicije – Lechia. Karakteristika stadiona je vanjska strana građevine u boji jantara. Nisu slučajno autori projekta izabrali baš tu boju – kao inspiracija poslužilo im je to najdragocjenije blago Baltika i ogromna, lučka povijest grada. 

PGE Arena je moderan i višenamjenski objekt. Na stadionu mogu biti organizirane utakmice lige, kupa kao i međunarodne utakmice, također mogu biti organizirani koncerti najvećih zvijezda glazbe, a zahvaljujući optimalnom dizajnu unutrašnjeg prostora, i kongresi, konferencije i ostali slični događaji. Stadion također disponira trgovačkim uslugama. Profesionalna koturaška staza oko stadiona, u kombinaciji s klizačkom stazom, predstavlja jedinstveno rješenje na europskoj skali.

Stadion može smjestiti 44 tisuća gledatelja. Tijekom Europskog prvenstva na njemu će biti odigrane tri utakmice u skupini (uključujući i Hrvatska – Španjolska) i jedna u četvrtfinalu.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code