AKADEMIJA MANCHESTER CITY-JA U NOVIGRADU

AKADEMIJA MANCHESTER CITY-JA U NOVIGRADU

5. srpnja, 2013.

manchester-city-millions-top-salaries-transfers

Od 10. do 20. srpnja u Novigradu će se održati Nogometna akademija engleskog premierligaša Manchester Cityja.

U Novigrad dolaze Cityjeve selekcije U17, U19 i U21, kao i glavni direktor kluba Brian Marwood te bivši francuski reprezentativac Patrick Vieira, koji je trenutačno izvršni direktor mlađih kategorija. U Hrvatsku dolazi ukupno 60-ak igrača i tehničkog osoblja “Građana”.

Pripreme u Hrvatskoj posebno su važne za U-21 momčad, koju ove godine uz natjecanja u Engleskoj očekuje i nastup u Ligi prvaka za mlade timove, koja se ove godine prvi puta održava.

U NK Novigrad ističu da će dolazak jednog od najboljih engleskih klubova biti odlična prilika domaćim nogometnim stručnjacima i trenerima da uživo vide igru selekcija Manchester Cityja.

“Svaka od selekcija odigrat će po dvije prijateljske utakmice, 16. i 19. srpnja, a skoro svi treninzi otvoreni su za javnost pa očekujemo dolazak mnogih hrvatskih trenera”, izjavio je Ives Čakarun iz NK Novigrada.

Kvalitetnoj organizaciji smještaja i programa boravka nogometaša u Novigradu doprinosi i aktivna suradnja između Lagune Novigrad, Grada i NK Novigrada, koji osim nogometne akademije, kao rasadnika mladih talenata iz šire regije, održava suradnju s više europskih klubova i nogometnih akademija.

Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji s općinama Tar-Vabriga i Brtonigla, dodatno je proširena nogometna ponuda klastera TZ-a sjeverozapadne Istre. U Laguni Novigrad vjeruju da će kontinuiranim ulaganjem u sportsku ponudu, ali i naporima koji se ulažu na razini klastera TZ-a Umag-Novigrad-Brtonigla-Buje, regiju pozicionirati kao prepoznatljivu nogometnu destinaciju i jednakovrijednu alternativu turskoj Antaliji, u koju već godinama odlaze brojni europski klubovi.

IZVOR: www.glasistre.hr/(Hina) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code