U PADU HELIKOPTERA MAKEDONSKE POLICIJE ČETVERO MRTVIH

U PADU HELIKOPTERA MAKEDONSKE POLICIJE ČETVERO MRTVIH

13. srpnja, 2014.

15331golema-640x361 Custom

 

BEOGRAD – Helikopter Mi-17 Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije srušio se večeras se oko 22:10 časova nedaleko od Strumice. Prema prvim nezvaničnim informacijama poginulo je četvoro pripadnika makedonske pogranične policije. Ovaj tip letelice boravio je u Srbiji u maju mesecu kao deo kontigenta pomoći Makedonije tokom poplava.

Prve fotografije sa lica mesta (TV Nova)

(212)

Na fotografijama se razaznaje registracija letelice – “MAP-7712″ (TV Nova)

Helikopter je prema za sada nepotvrđenim informacijama udario u antenu telekomunikacionog predajnika, pao na zemlju i zapalio se. Nesreća se dogodila u severnoj industrijskoj zoni Strumice kod naselja Prosenikovo.

Kako prenose makedonski mediji tom prilikom poginulo je četvoro pripadnika pogranične policije. U ovom trenutku nema zvaničninog saopštenja makedonskih vlasti o uzrocima udesa.
 

Mi-17 u službi MUP-a i vojske

 
Na objavljenim fotografijama sa lica mesta razaznaje se registracija letelice koja govori da je reč o Mi-17-V5 “MAP-7712″.
 

Mi17_Z3_MAP-7712_1

Mi-17-V5 “MAP-7712″, Foto: Vladimir Trpkovski

U Makedonij leti pet helikoptera tipa Mi-17. Pored “7712″ MUP ima još jedan V-5 i dva Mi-171Sh, dok makedonska vojska (ARM) poseduje dva Mi-17. U floti MUP-a nalaze se još i po jedan Bel-206, Agusta Bell 212 i Bell 412 ER. Vojska poseduje još i četiri helikoptera Mi-8MT.
 

Veza sa Srbijom

 
Makedonski MUP poslao je ovaj tip helikoptera u Srbiju u maju kao deo pomoći države Makedonije tokom evakuacije usled poplava. U pitanju je bio drugi V-5 MUP-a “MAP-7714″ koji je opremljen vitlom.

Tango Six ekskluzivno prikazuje snimak poslednjeg dana makedonskog helikoptera u Srbiji. Za prihvat i koordinaciju stranih helikoptera koji su u maju pomagali srpskoj vojsci i policiji bila je zadužena Helikopterska jedinica MUP-a Srbije. Sa stranim posadama leteo je i po jedan pilot našeg MUP-a radi pomoći oko detaljne orijentacije i lokalnih procedura. Snimak je nastao poslednjeg dana boravka stranih helikoptera u bazi Helikopterske jedinice na Aerodormu “Nikola Tesla”. Na njemu se u prvim kadrovima vidi “7714″ prilikom tradicionalnog niskog pozdravnog preleta u odlasku.

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code