SPORAZUM S UDRUGAMA OSOBA S INVALIDITETOM

SPORAZUM S UDRUGAMA OSOBA S INVALIDITETOM

16. srpnja, 2014.

SPORAZUM S UDRUGAMA OSOBA S INVALIDITETOM

Sporazumom što ga je 15. srpnja u Gradskoj upravi potpisao Grad Zagreb s udrugama riješeni su dugotrajni problemi povremenoga i dugotrajnog smještaja osoba s invaliditetom. 

Sporazum je u ime Grada potpisao gradonačelnik Milan Bandić, a u ime Udruga potpisali su predsjednik CEDEPE – Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb Gordan Klačinski, zatim Marica Mirić iz Društva distrofičara Zagreb i Saveza društava distrofičara Hrvatske, predsjednik Društva tjelesnih invalida Milan Ožegović, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Zorislav Bobuš i predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara Manda Knežević. 

Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako je ovime napravljen jedan veliki zagrebački, ali i europski iskorak za osobe s invaliditetom čime se Grad još jednom potvrdio na europskoj karti pristupačnosti i mobilnosti.
Sporazumom je definirano da se za rad udruga i potrebe povremenoga, privremenog i dugotrajnog smještaja osoba s invaliditetom udrugama daju poslovni prostori i stanovi u naselju Novi Jelkovec (15 poslovnih prostora ukupne površine 1477 m² te tri stana svaki površine od 134 m²). Prema obećanju gradonačelnika prostori će biti u funkciji do kraja 2015. 

U Sopnici Jelkovcu, naselju po mjeri čovjeka, niknut će jedan pravi Centar izvrsnosti, tolerancije, razumijevanja, solidarnosti – Centar jednakih mogućnosti i šansi. Na tome nećemo štedjeti, rekao je gradonačelnik Bandić te je zamolio svoje suradnike da sada, dok se još grade bazen i sportska dvorana u Sopnici, da ih prilagode osobama s invaliditetom kako bi se maksimalno iskoristili. 

Predstavnici Udruga, svi redom, zahvalili su Gradonačelniku i Gradskoj upravi na razumijevanju njihovih potreba. U Vama smo pronašli iznimnog partnera, riješen je veliki problem jer je prostorni resurs jedna od egzistencijalnih stvari, ovime će se humanizirati život osoba s invaliditetom. Vi uvijek dajete jedan korak više, korak vrijedan pažnje, naglasili su Marica Mirić iz Saveza društava distrofičara Zagreba i Milan Ožegović iz Društva tjelesnih invalida. 

Na kraju su Grad Zagreb i Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb, Društvo distrofičara Zagreb i Društvo tjelesnih invalida potpisali Ugovor o darivanju vezano uz nedovršeni objekt Doma za osobe s invaliditetom na Jarunu kojim Udruge daruju Gradu navedenu nekretninu. Predmetna nekretnina je u stanju propadanja još od 1990. kada je zbog pomanjkanja financijskih sredstava obustavljena gradnja. T

8 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code