SPISAK VJEROVNIKA I TRAŽBINA PREMA EPH

SPISAK VJEROVNIKA I TRAŽBINA PREMA EPH

11. siječnja, 2014.

 eph

Jedini ekskluzivno objavljujemo potpune podatke

 

Napisao: Dražen Stjepandić

 

Koliko košta vlast u Hrvatskoj? Može li se Hrvatskom vladati bez EPH? Ta pitanja se obično zaobilaze kad se piše o poslovnim problemima u najvećem  domaćem privatnom medijskom carstvu. U odgovorima na ta pitanja krije se i odgovor što će biti s Europapress holdingom.

Osim toga premda dugovi iznose oko dvije milijarde kuna, to i nije mnogo obzirom na opseg i utjecaj   Nine Pavića i njegove kompanije na društveni život u Hrvatskoj. Zaboravlja se da bez obzira na stalni pad prodaje tiskovina EPH i dalje čvrsto drži trećinu ukupnog marketinškog kolača u Hrvatskoj, s tendencijom da je zadrži do daljnjega.

Zato na žalost mnogih, posebice u medijskom poslu, koji likuju nad problemima u EPH, nadajući se propasti Pavićevog carstva, realnije je predvidjeti da će EPH preživjeti još jednu krizu i još će dugo držati vodeću poziciju u pisanim medijima.   

U Europapress holdingu otvaranje predstečajne nagodbe zatražili su krajem svibnja ove godine, a postupak predstečajne nagodbe nad Europapress holdingom otvoren je 31. srpnja.

Sredinom rujna održano je ročište na kojem su utvrđene ukupne obveze EPH u iznosu od 1,78 milijardi kuna, uz obvezu prema financijskim institucijama koje su prijavile razlučno pravo u iznosu od 416,25 milijuna kuna. Od ukupno utvrđenih tražbina, iznos od 1,7 milijardi kuna odnosi se na jamstva povezanih društava za kredite čiji je korisnik EPH.

Krajem rujna Europapress holding je Nagodbenom vijeću Fine dostavio plan financijskog i operativnog restrukturiranja i prijedlog nagodbe, kojim predlaže dokapitalizaciju u visini od 60 milijuna kuna, pripajanje svih tvrtki u svom vlasništvu, reprogram obveza prema dobavljačima i kreditorima te načine smanjivanja zaduženosti.

Prije nekoliko dana na Velesajmu je održano  još jedno ročište predstečajne nagodbe.  Ovo je prvi put da se u javnosti objavljuje kompletna lista vjerovnika uključujući i one koji su EPH tužili za klevetu i uvredu, te očekuju oštetu za duševne boli.

Hypo leasing i Hypo banka kao najveći vjerovnici drže gotovo 52 posto duga, a slijede Zagrebačka banka sa 23,5 posto, Raiffeisen banka sa 5,1 posto i državna banka HBOR sa 1,7 posto. Jedan od većih kreditora je i Agrokor, kojem EPH duguje 17,6 milijuna kuna.
18 komentara

Uskoči u raspravu
 1. kta
  #1 kta 22 siječnja, 2014, 09:43

  [quote name=”GSA”]Koliko je od te love Pavonja pospremio s Farkašem?[/quote]

  nekoliko građevinskih gospodarstvenika je farkašu isplatilo više milijuna eura provizije za dodjelu kredita hypo banke. najžalosnije što im još uvijek drži hipoteke na kuće i stanove iako su seronji sve platili.bajiću hoćeš podatke ili ne smiješ to dirati?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Pape
  #2 Pape 21 siječnja, 2014, 07:27

  Hrvatska, poglavito dio hrvatskih medija, čvrsto je u rukama Udbe i bivših slugu te zločinačke organizacije, nije tajna da su neki novinari bili dio udbaškog aparata te da su imali i svoja konspirativna imena. Drugim riječima radi se o ljudima koji bi se, zbog zla koja su napravili služeći zločinačkom režimu i zločinačkoj organizaciji, u demokraciji, pravoj demokraciji, mogli baviti tek sadnjom kukuruza, no, ovo je cirkus od države, a ne prava demokracija. Ovakva demokracija donijela je nekima metak u Domovinskom ratu, Nini Paviću imetak i predstečajnu nagodbu, dok nagodbi za hrvatsku sirotinju nema.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 20 siječnja, 2014, 10:21

  [quote name=”Mia”]Negdje sam pročitala da je Ostojić do nedavno spavao u Pavićem stanu.[/quote]

  a miljenić skupljao reket od medijski izmrcvarenih ljudi i firmi

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Minimundus
  #5 Minimundus 19 siječnja, 2014, 07:35

  Taj pravni posao koji se ovdje spominje u komentaru nije prošao bez dubioza koje su postale predmet višegodišnje istrage austrijskih istražitelja, zainteresiranih za okolnosti prodaje Hypo Consultantsa i traju još i danas.Tu bivšu zgradu Cimosa zovu “kuća duhova” – a postala je poznata kao opće ruglo zapadnog dijela Zagreba. Dio te zgradurine bio bi navodno namijenjen klinici Nikice Gabrića a dio prostora će postati novo središte medijskog carstva EPH.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. gustirna
  #6 gustirna 18 siječnja, 2014, 21:34

  kada udbaski novinari pricaju o nadanu sve se svodi na to kako je kriminalac koji je drzavu pokrao za nekoliko miljuna kuna.kada pricaju o komunistickom tajkunu drugu pavicu onada nam pricaju da je duzan drzavi miljune kuna.taj pavic nije lopov koji je pokrao drzavni proracun za 600 miljuna kuna vec duznik.banda udbaska.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. poštar iz kockice
  #7 poštar iz kockice 17 siječnja, 2014, 15:40

  Leglo ratne kukavice, koja se valjala po Sheratonu u Zagrebu dok su Hrvati ginuli na bojištima diljem Hrvatske,mislimo na leglo zvano EPH.N.Pavić odavno bi bio tamo gdje je bio osamdesetih,kao običan odrpanac čija je imovina mogla stati u omanji kombi nekih hrvatskih branitelja.Ukoliko želimo povezati porez i EPH družinu onda prije svega moramo govoriti na individualnoj razini,naime,na Linićevoj listi srama našao se svojedobno i neobrazovani srednjoškolac,također ratna kukavica,desna ruka N.Pavića, D.Butković,kao i gazda Pavić,što je JL htio zataškati,no nisu uspjeli.Tandem ratnih kukavica dugovao je preko 4 mil. kn,naravno,ne govorimo o kriminalu,zamračenju,govorimo o dugovima.Pritom nije važno jesu li ratne kukavice platile svoj dug djelomično,u potpunosti ili nisu.Kada govorimo o porezu,govorimo o porezu Pavića i Butkovića,najdražih Sanaderovih lutaka.Kada govorimo o dugovima onda možemo govoriti o EPH,predstečajnim nagodbama i S.Liniću, Pavićevom mesiji. (www.portaloko.hr)

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Mia
  #8 Mia 16 siječnja, 2014, 09:00

  Negdje sam pročitala da je Ostojić do nedavno spavao u Pavićem stanu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Puntar
  #9 Puntar 14 siječnja, 2014, 16:29

  [quote name=”GSA”]Koliko je od te love Pavonja pospremio s Farkašem?[/quote]
  Intenziviranjem radova na betonskom kosturu planiranog poslovnog centra na zagrebačkim Vrbanima nastavlja se hvatanje rokova dovršetka velebnoga nekretninskog projekta u koji se suvlasnik medijske kuće EPH Ninoslav Pavić upustio s poznatim oftalmologom i odnedavno političarom, osnivačem Nacionalnog foruma Nikicom Gabrićem. Investitor koji je s izvođačima radova potpisao dva ugovora od 22 milijuna eura je tvrtka Vrbani centar čiji su osnivači Gabrić i Allegheny financial, nekretninska tvrtka u suvlasništvu Ninoslava Pavića, njegovog nekadašnjeg top menadžera Stipe Oreškovića i bivšeg šefa Hypo Consultantsa Damira Farkaša. Allegheny financial nekada se zvao Hypo Consultants i bio grana Hypo banke vezana za nekretninske poslove.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. chardonay
  #10 chardonay 14 siječnja, 2014, 10:34

  treba tamo tražit popis s enormnim crnim isplatama novinarima i šteta što nema podataka kolku bule ima plačicu tj. “narukvicu” jer ono što mu sjeda na žiro nije ni za mirogojček a kamoli za buteljice

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. GSA
  #11 GSA 13 siječnja, 2014, 12:26

  Koliko je od te love Pavonja pospremio s Farkašem?

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. 1 x 1
  #12 1 x 1 13 siječnja, 2014, 01:02

  Zanimljiva tablica množenja

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. nene
  #13 nene 12 siječnja, 2014, 09:45

  u hrvatsku treba odmah dovesti papa franju i nove netajkunske medije 🙂

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Pravopisnik
  #14 Pravopisnik 11 siječnja, 2014, 23:41

  Nije SPISAK nego POPIS, nepismeniče jedan LMAO

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. kanoćal
  #15 kanoćal 11 siječnja, 2014, 15:01

  zašto? pa pobogu zato jer mu dva ključna ministra – orsat i ranko(ović) čuvaju leđa i to im je jedini posao u zokijevoj vladi

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Fra Šime
  #16 Fra Šime 11 siječnja, 2014, 14:20

  Mama mia, koja cifra… Zašto Žužića trpaju u prdekanu zbog 400 mil.kuna dugova a ovaj kapitalac od Pavića s 2 milijarde kuna dugova još uvijek šeće ulicama?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code