SPAŠAVANJE TVORNICE I MUZEJ PENKALA

SPAŠAVANJE TVORNICE I MUZEJ PENKALA

23. studenoga, 2012.

flashfallback

U utorak 20. studenoga,u  prostoru tvrtke TOZ PENKALA, Poljačka 56,  gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se s predstavnicima tvrtke TOZ PENKALA, direktorima Tihomirom Lalićem i Vinkom Vulićem, te predsjednikom i članom Nadzornog odbora Nenadom Markovićem i Daliborkom Planinčević, koji su ga upoznali s proizvodim pogonom, problemima s kojima se susreću i mogućnostima za daljnje uspješno poslovanje.

Uz gradonačelnika, sastanku je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik za financije Slavko Kojić, pročelnik za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić, te zamjenici pročelnika za gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove Goran Šarić i Boro Kisjelica.

Cilj je da se tvornica modernizira kako bi mogla konkurirati na europskim i svjetskim tržištima, a planira se i povećanje zaposlenosti. No, sve to nije moguće bez potpore grada.

– Na sastanku je dogovorena daljnja dobra suradnja grada i tvornice. Također, što se tiče duga prema gradu dogovoreno je plaćanje u obrocima i drago mi je što grad i gradonačelnik prepoznaju potrebe gospodarstva – kazao je Nenad Marković, predsjednik Nadzornog odbora.

Prema Marekoviću, TOZ mora proizvoditi, štediti na energentima i očuvati radna mjesta.

Kako bi se očuvalo stvaralaštvo Slavoljuba Penkale koji je počeo proizvoditi pvo mehaničko pisalo, a potom i prvo nalivpero sa čvrstom tintom, tijekom obilaska tvornice nastala je ideja o osnivanju Penkalinog muzeja u samom centru grada.

– Iznaći ćemo prostor u centru grada od nekih dvjesto metara kvadratna kako bi tamo bio muzej tog velikog izumitelja – zaključio je Bandić. T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code