SOLIDARNOST NA DJELU

SOLIDARNOST NA DJELU

11. listopada, 2012.

hp-mostar-izdala-marku-povodu-svjetskog-dana-crvenog-kriza-slika-515576

U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa započela je sabirna akcija „Solidarnost na djelu“  u kojoj će se prikupljati odjeća, obuća, hrana i novac za građane slabijeg  imovinskog stanja. Jubilarna 40. Sabirna akcija započinje 11. listopada te povodom početka akcije, prostorije Crvenog križa posjetio je i gradonačelnik Milan Bandić.

U dvorištu zgrade Crvenog križa započelo je preuzimanje doniranih sredstava koju brižno sakuplja oko 30 volontera Crvenog križa. Milan Bandić pozdravio je inicijativu Crvenog križa te zahvalio svima koji su donirali sredstva. Osim zahvale, osvrnuo se i na jučerašnji Dan beskućnika te ustvrdio kako ima slobodnih mjesta za prihvat beskućnika te da njihov broj ne raste kako neki to žele prikazati.

„ Sredstva se skupljaju tijekom cijele godine te se najčešće donosi odjeća i obuća, no svaki oblik pomoći je dobrodošao’“–  izjavila je iskusna volonterka Vladimira Čivrag. Osim odjeće i obuće, građani mogu donirati i novac za koji će dobiti bon koji je ovjeren pečatom društva Crvenog križa.

U prošlogodišnjoj akciji prikupljeno je 205 tona odjeće i obuće, 100 tona hrane i 2.14 milijuna kuna. U akciji je sudjelovalo 26 000 volontera Crvenog križa koji su pomoć prikupljali na 3 521 lokaciji u Hrvatskoj. Sva prikupljena dobra raspodijeljena su osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code