SOLDO: VLADINA POREZNA AGRESIJA NA GRAĐANE

SOLDO: VLADINA POREZNA AGRESIJA NA GRAĐANE

8. studenoga, 2012.

GORAN SOLDO 

Uvođenje poreza na imovinu je nova velika laž i obmana Kukuriku vlade. Riječ je o porezu na nekretnine a ne o porezu na imovinu, kako se to stalno prezentira! Vlada namjerava oporezivati nekretnine što su ih građani mukom stekli i cijeli život otplaćivali, dok silna imovina –  gotovina imućnih, depoziti, obveznice i dionice, umjetnine, zlato i srebro, licencije i patenti, automobili i jahte ostaju netaknuti. Mnoge ”nekretnine” nisu niti legalizirane, nema ih u gruntovnicama, pa bi ilegalni graditelji mogli ponovo biti nagrađeni a oni što su radili po propisima – kažnjeni!
Rata stambenog kredita u ”švicarcima” za jednu se mladu obitelj udvostručila, pred čime Vlada zatvara oči i udara je novim Linićevim haračem na nekretninu. Za razliku, tajkuni s milijunima oročenim u bankama, jahtama i svim luksuzom ne moraju platiti ništa! Je li to pravednija raspodjela poreza obećavana Planom 21?  

Jedini je uspješan dijalog Kukuriku vlade s građanima porezna agresija i nameti; porast PDV-a, veće trošarine, veće cijene cestarina, struje, plina, goriva, grijanja, hrane. U takvoj surovoj hrvatskoj stvarnosti i dalje se svakodnevno gase radna mjesta, pa karton Zavoda za zapošljavanje sad već ima 332.000 građana! Gospodo u Vladi, ljudi žele program za gospodarski razvoj, investicije koje će im omogućiti posao, rast BDP-a i bolji standard, a vi nam s podsmijehom nudite mizerne uštede na komotnim ministarskim plaćama prema kojima bi Milanovićevi ministri umjesto po 20.000 kuna svaki mjesec u džepove spremali tisuću kuna manje!

 

Goran Soldo,
tajnik Nacionalnog odbora za gospodarstvo

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code