SLVIJA ŠESTO POBJEDNICA NATJEČAJA ZA PRIČU BRODA KULTURE

SLVIJA ŠESTO POBJEDNICA NATJEČAJA ZA PRIČU BRODA KULTURE

22. lipnja, 2012.

Brod_kulture-Bauer

MasterCard Brod knjižara – Brod kulture, jedan od najatraktivnijih ljetnih kulturno-turističkih projekata – pod generalnim pokroviteljstvom kompanije MasterCard Europe – koji tradicionalno već šestu godinu obogaćuje hrvatsku kulturno-turističku ponudu, najavljuje početak ovogodišnje turneje od 28. srpnja do 10. kolovoza 2012. godine.
Prvi put ova manifestacija ima i zemlju partner – Republika Slovenija – uz podršku pokrovitelja: Javna agencija za knjigo Republike Slovenije i Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu.

U 14 dana turneje gosti Broda bit će slovenski književnici: Ana Pepelnik, Vida Mokrin Pauer, Barbara Korun, Tatjana Pregl Kobe, Cvetka Bevc i Andrej Detela. Oni će sudjelovati u književnim programima na Brodu i u mjesnim knjižnicama koje Brod
organizira u suradnji s Turističkim zajednicama koje su suorganizatori projekta, a uz njihove knjige, Brod će ponuditi i velik izbor knjiga na slovenskom jeziku.

Na ovogodišnjoj turneji Broda knjižare – Broda Kulture zaplovit će i pobjednica trećeg natječaja za najbolju kratku priču, Silvija Šesto, s pričom “Uniforma”, koja će zajedno s urednicima – književnikom Ludwigom Bauerom i dr. sc. Lidijom Dujić – sudjelovati u predstavljanju knjige “20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012.” Priliku da se predstave publici imat će i ostalih 20 autora čije su priče objavljene u knjizi, a koji će gostovati u nekim od gradova na ovogodišnjoj turneji. Na natječaj za kratku priču, koji je uvijek otvoren samo mjesec dana, ove je godine pristiglo ukupno 308 priča – iz Hrvatske, zemalja regije, ali i nekoliko udaljenih država (Nizozemska, Švedska) – čime se ovaj natječaj u samo tri godine profilirao u respektabilno mjesto susreta autora popularnoga kratkog metra. Pobjednica natječaja, književnica Silvija Šesto, nagrađena je sedmodnevnim boravkom na Brodu knjižari, a uručen joj je i čitač elektronskih knjiga, pokrovitelja natječaja Planet9.
Prvi će put knjiga “20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012.”, osim u tiskanom obliku biti dostupna i u elektronskom izdanju na  Planet9. E-knjige s Planet9 e-knjižare sadrže više od 450 naslova na hrvatskom jeziku i više od 100 000 naslova na stranim jezicima te je ovo izuzetna prilika za promociju zbirke priča na planet9.hr. Ostalih dvadeset autora čije će priče također biti objavljene u zbirci imat će priliku za jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje zbirke na turneji te im Planet9 poklanja bonove za kupnju elektronskih knjiga.
MasterCard Brod knjižara – Brod kulture, plovit će od Krka do Makarske, od 28. srpnja do 10. kolovoza 2012., ovim redom:

subota, 28. 7. KRK
nedjelja, 29. 7. SENJ
ponedjeljak, 30. 7. RAB
utorak, 31. 7. PAG
srijeda, 1. 8. STARIGRAD PAKLENICA
četvrtak, 2. 8. VIR
petak, 3. 8. SVETI FILIP I JAKOV
subota, 4. 8. ŠIBENIK
nedjelja, 5. 8. MARINA
ponedjeljak, 6. 8. TROGIR
utorak, 7. 8. VIS
srijeda, 8. 8. POSTIRA
četvrtak, 9. 8. JELSA  
petak, 10. 8. MAKARSKA

I ovo ljeto, u špici turističke sezone Brod knjižara – Brod kulture obogatit će ljetnu turističku ponudu odličnim kulturnim programom namijenjenim publici različitih interesa. Pozivamo sve da dočekaju i posjete ovaj jedinstveni Brod te uživaju u zanimljivim sadržajima, koje nudimo svima – potpuno besplatno! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ante Matić
  #1 Ante Matić 26 lipnja, 2012, 04:37

  KAKO SE DOLAZI NA TAJ BROD
  Ja, siromašan ervropski pjesnik, ( s Danteovom nagradom u životopisu) rado bih s toga broda govorio narodu na obali moje stihove, naravno ako je moguće. Rado bih predstavio moje zadnje dvije knjige: Kamenu knjigu, poezija o stećcima i roman Trojica, romansirane biografije Pavelića, Broza i Tuđmana. Ako se ova moja želja ispuni, javite mi na ovaj imel: [email protected] ili na mobitel:091-5747-632
  Očekujući odgovor, srdačno pozdravlja Ante Matić i dopisujem moju adresu, Zagreb, Predovečka 7 HRVATSKA

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code