SLIKA SA SLJEMENA IDE U 25 DRŽAVA

SLIKA SA SLJEMENA IDE U 25 DRŽAVA

2. siječnja, 2015.

143012 Skijanje2 Custom
Zagreb će 4. siječnja, po jubilarni 10. puta ugostiti najbolje slalomašice svijeta, a dva dana kasnije, 6. siječnja, održat će se i sedma muška slalomska utrka, no organizatori su i ove godine strahovali da se ponovi 2014., kada su zbog toplog vremena utrke otkazane po prvi puta u povijesti.

“Proračun ovog jubilarnog, 10.izdanja je 21.5 milijuna kuna s tim da 75 posto tog iznosa pokrivamo iz komercijalnih izvora, sponzorskih, TV-prava i ulaznica, a 25 posto nam daje Grad Zagreb. Raduje nas činjenica da ovaj komercijalni dio raste iz godinu u godinu, pogotovo prodaja TV-prava na naše utrke koji su iznimno gledane u svijetu”, kazao je Pavlek.

Na ženskoj slalomskoj utrci, čija je prva vožnja u nedjelju u 10 sati, a druga u 12.45 sati nastupit će četiri mlade hrvatske skijašice – Leona Popović, Saša Tršinski, Iva Mišak i Matilda Šola, a na muškoj utrci 6. siječnja s počecima u 15. i 18.10 sati na startu će se pojaviti ozljedama načeti Ivica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim i naša nova nada Filip Zubčić, te Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega.
Uz tradicionalne utrke, u nedjelju 4. siječnja nakon ženskog slaloma održat će se i humanitarna utrka legendi, na kojoj će se uz neizbježne Alberta Tombu, Janicu Kostelić, Niku Fleiss, Bojana Križaja i drugih po prvi puta na Sljemenu nastupiti i Michaela Dorfmeister, Jure Franko i Kalle Palander.

Konferenciji je nazočio i ministar turizma Darko Lorencin, koji je istaknuo važnost promocije Zagreba i Hrvatske kroz sljemenske utrke, koja je najčinkovitija jer ulazi u kategoriju programa koji se ne može kupiti kroz oglašavanje.
Utrke na Sljemenu će pratiti oko 500 domaćih i stranih novinara, izravan prijenos ide u 25 zemalja svijeta, a njemačka TV-postaja ZDF dolazi u Zagreb s ekipom od 28 ljudi. U prošlih devet izdanja “Snježne kraljice” utrke je pratilo više od 200 tisuća gledatelja, a u 9 ženskih i 6 muških utrka hrvatski skijaši i skijašice su imali čak šest postolja – od čega Ivica Kostelić četiri, s tri druga i jednim trećim mjestom. U sedam od ukupno 15 utrka slavili su skijaši i skijašice iz Austrije, a Marlies Schild je s četiri sljemenske krune najuspješnija, dok su po dva puta utrku osvajali Marcel Hirscher i Finkinja Tanja Poutianinen.
Naslove pobjednika iz 2013. godine brane Amerikanka Michaela Shiffrin i Hirscher. T

34 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code