SLAVICA ECCLESTONE S KĆERKOM POTPISALA RENTNI UGOVOR

SLAVICA ECCLESTONE S KĆERKOM POTPISALA RENTNI UGOVOR

19. rujna, 2011.

 

petra_i_dvorac


Petra Ecclestone kupila je 14. 07. 2011. za 85 milijuna dolara  dvorac The Manor od nasljednice Aarona Spellinga a isti je dan s mamom Slavicom potpisala “Assignments of Rent” u iznosu od preko 82 milijuna dolara

Piše:Irena Divković Milanović
„Condo,Condo“ dopunjeno izdanje knjige koja se može kupiti na svim kioscima Tiska

Kad je Petra Eclestone, mlađa kćer šefa Formule, kupila nekadašnji dom slavnog holivudskog producenta Aarona Spellinga luksuzni dvorac “The Manor”, bila je to vijest za svjetske magazine. Premda je Spellingova nasljednica za rezidencijalni kompleks u Los Angelesu tražila isprva 150 milijuna dolara, očito je i “samo” 85 milijuna dolara bilo dostatno za kupoprodajni ugovor. Tako je 14. 07. 2011. Petra Ecclestone potpisala ugovor s povjerenstvom “Spelling Carole Gene Trustee” i uknjižila se u L.A. na nekretninu. No, isti dan na scenu stupa i mama Slavica te s kćerkom Petrom potpisuje “Assignment of Rent”. Tim ugovorom bivša supruga Bernieja Ecclestona zapravo je preuzela otplatu kredita “teškog” preko 82 milijuna dolara ali istodobno i sva prava, uključujući i prihode od najma. Majku i kćer u transakciji su zastupala dva različita losanđeleska ureda. Slavičina pravna zastupnica bila je odvjetnica Loretta Thompson iz ureda Loeb & Loeb a Petrin odvjetnik Marc E. Petas iz zajedničkog odvjetničkog ureda “Rutter, Hobbs & Davidoff”. U ugovoru se pojavljuje i treća strana a to je L.A. ured tvrtke Chicago Title Company, koja je Slavičin povjernik za upravljanje luksuznim imanjem. U Americi bogataši uobičajeno takvim tvrtkama povjeravaju upravljanje nekretninama jer onda sami ne moraju skrbiti o porezima na nekretnine, dodatnim troškovima a poglavito o visokim kamatama na neplaćene račune.

U mnogim saveznim američkim državama nekretnine se mogu knjižiti i putem ovakvih ugovora koji se donekle razlikuju od klasičnih hipotekarnih bankarskih kredita. Naime, ugovor koji se Ecclestonke potpisale u konačnici će poslužiti kao osiguranje zaloga po bankarskom kreditu, ali s ovim tipom ugovora one su riješile međusobne odnose.

Također, taj ugovor, budući je potpisan neposredno prije nego što se Petra udala za britanskog tajkuna Jamesa Stunta zacijelo je pojednostavio i klauzule njihoog (pred)bračnog ugovora. Naravno, pod uvjetom da je isti potpisan. Naime, vrijedna L.A. nekretnina samo je formalno Petrino vlasništvo a u naravi njime putem rentnog ugovora i povjerenika gospodari Slavica.
Budući je stvar s rezidencijom povjerena u sigurne ruke, Petri preostaje dovoljno vremena za novootkriveni hedonistički stil života u Los Angelesu. S mužem Jamesom, sestrom Tamarom i njezinim zaručnikom Omarom Khyamijem može beskonačno šopingirati skupim dućanima Beverly Hillsa te ponosno pokazivati Lamborghini ili druge metalne “ljubimce”. Sestre Ecclestone već su osigurale medijsku pažnju u gradu gdje je na cijeni bahato i bezobrazno pokazivanje debelog konta. Petrine i Tamarine shopping “ulove” prati na desetine kamera. Na YouTube već je stavljeno puno snimaka kako sestre nemilice “peglaju” zlatne, platinaste i ine kartice koje potežu  brzinom revolveraša s Divljeg Zapada iz skupih taški “Birkinica”. Također, sve čime su se nekad dičile, skromnost te kako moraju “naporno raditi za džeparac” odnosno da su odgajane da “cijene skromne početke svojih roditelja”, kao da su pali u vodu, nakon rastave Slavice i Bernieja. No, ne samo to “voda odnijela”.

Naime, nakon rastave i priča o idiličnom braku Ecclestoneovih rasplinula se kao mjehur od sapunice. Iščeznula je i obmana koju su godinama promicali neki hrvatski urednici – kako je nekadašnja Riječanka Slavica Radić i poslije udaje za Bernieja ostala oličenje skromnosti i poniznosti. Tako su pisali da Slavica nema pomoćnicu u svom luksuznom domu u londonskom Kensingtonu, kako kuha te da navečer čak ručno pere suđe. Uostalom, nakon rastave da nije bilo iskrenog i osvetoljubivog Bernieja tko zna bi li se doznalo da su u njihovoj kući tanjuri osim u sudoper, letjeli izravno i prema njemu. Tako je Bernie, među ostalim, britanskom novinaru oslikao dio mračnih tajni svog bračnog života sa Slavicom.

I dok su tih dana britanski fotografi još i mogli uslikati Petru kako u suzama napušta londonski dom svoga oca, selidbom u Los Angeles sve se promijenilo. Iz L.A. stižu prizori sretnih sestara Ecclestone i njihovih muških pratilaca. Zadovoljno šeću Beverly Hillsom ili Sunset Boulevardom u potrazi za zabavom i skupim “igračkama”. Mamin mit o modernoj Pepeljugi ostavile su iza sebe na Starom kontinentu. Tu nikome ne moraju, poput mame, glumiti lažnu skromnost, jer znaju da je na cijeni bahato pokazivanje dubine džepa. Petra ne mora kao nekoć njezina mama svijet obmanjivati kako sama mora čistiti 14 spavaćih soba i čak 27 kupaona koliko ih ima u dvorcu. Ona bez kompleksa može reći kako joj je bila potrebna velika kuća da njezini psi imaju komfor. Njezina sestra Tamara pak s ponosom može izjaviti da je kupnja kade od milijun eura bila pametna investicija jer puno vremena provodi u njoj. U svakom slučaju opasno prijete ugroziti slavu i status domaće konkurencije. Kako su počele, osigurale su si sigurno mjesto na tronu razuzdanih bogatašica kojima su granica još jedina nebo i slavnije sestre Paris i Nicky Hilton. T

{gallery}naslovne/ecclestone{/gallery}

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code