SKUPŠTINA HSAS-a u BUZETU

SKUPŠTINA HSAS-a u BUZETU

7. studenoga, 2016.

 

 

 

U petak 4. studenoga 2016. u Buzetu je održana Godišnja Skupština Hrvatskog saveza akcionog streljaštva. Hrvatski savez akcionog streljaštva djeluje na području tri županije. HSAS je osnovan 4. svibnja 2012. u Puli i imao je u članstvu tri istarska kluba. Danas je u članstvu osam klubova, pet sa istarskog područja, dva sa riječkog i jedan sa zadarskog.

Od osnivanja do danas, Savez je postao prepoznatljiv kao aktivni promicatelj športskog streljaštva, zagovornik donošenja kvalitetnijeg i nediskriminirajućeg Zakona o oružju, promicatelj kulture uporabe vatrenog oružja kao civilizacijske stečevine i popularizacije športskog streljaštva. Streljaštvo je itekako važan čimbenik domovinske sigurnosti, prvo kroz poštivanje zakonskih propisa strijelaca, pravilnoj i sigurnoj uporabi vatrenog oružja, te svakako kao značajan faktor sigurnosti građana. Uz činjenicu da je u Republici Hrvatskoj ukinut obavezni vojni rok, jedine osobe koje su osposobljene pravilno rukovati vatrenim oružjem, uz policiju i vojsku te lovce, jesu upravo strijelci.

U protekle četiri godine, Savez je reagirao na događanja u javnosti koja su imala utjecaj na športsko streljaštvo i strijelce, objavljena je serija članaka u tiskanim medijima, odrađeno je nekoliko radijskih i jedan podulji tv intervju. Savez djeluje i preko Foruma hoplologije, Facebook stranice Hrvatskog saveza akcionog streljaštva i Facebook stranice Firearms United Croatia.

Neki od klubova – članova Saveza imaju mogućnost treninga, dostupna su im strelišta, pa je prioritet u narednom razdoblju organizirati kvalitetne treninge, edukaciju o pravilnom i sigurnom rukovanju športskim vatrenim oružjem, polaganje sigurnosnih ispita, osposobljavanje streljačkih instruktora, trenera i sudaca, te organizacija streljačkih natjecanja.

Glavni cilj je svakako rješavanje pitanja streljane u Istri, koja bi dala novi zamah omasovljenju streljaštva, za koje postoji veliki interes, no, zbog činjenice da u Puli i Istri nema ni jedne streljane, športsko streljaštvo ne razvija se onim tempom kojim bi trebalo. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code