SISAČKA ŽUPANICA POGODUJE SVOM NEĆAKU

SISAČKA ŽUPANICA POGODUJE SVOM NEĆAKU

28. listopada, 2013.

 Marina

 

Bivša šefica Čazmatransa u još jednom sukobu interesa 

 

Napisao: Josip Frković

Fotografija:www.t-portal.hr

Sisku je jedna poznata stanovnica – ne libeći se ni retuširanja istine – priskrbila šlager-temu znanu širom Lijepe Naše, a o čemu je portal Tjedno prvi pisao. Usprkos recesijskoj neimaštini, skandal je bahato proizvela sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel. Premda je, poslije očitane svojevrsne moralne lekcije HSS-ove Marijane Petir na sjednici Županijske skupštine, rad koje je 30. rujna izravno prenošen eterom, figurativno je obećala odlazak na civilnu ispovijed (aluzija na volonterski angažman glagoljive Moslavke u Uredu Sisačke biskupije za socijalni nauk Crkve – p.a.), ova se moćna i zbog „mutno“ stečena basnoslovnoga bogatstva nevjerodostojna dužnosnica tzv. hrvatske socijaldemokracije nije ni osvrnula na bjelodano siromaštvo našega puka. Ni na prijeteći bunt naroda i moguću demontažu „feudalaca“ 21. stoljeća, poput aktualnih Nadana Vidoševića, Ive Sanadera i Božidara Kalmete, ili pak glavešina rasipničkoga HAC-a. Vlasništvo svojih brojnih nekretnina i bogatstvo članova obitelji, Marina Lovrić Merzel svojedobno je demagoški branila desetljećima mukotrpnoga rada i stjecanja svojih roditelja. Njena izjava pak da je početkom političke karijere imala mnogo više negoli sada (u dvije godine 15-ak milijuna kuna?!), u neskladu je s potpisanim podacima imovinske kartice i izaziva nimalo uzdržane osmijehe slušatelja. O tome je li umjesno kupovati skupo vozilo, veli, čut će se od građana birača. Dodaje kako se samo za lipicancima, dobrim konjima, podiže prašina. A zbog laži o stvarnom iznosu plaće, svojedobno je sankcionirana novčanom kaznom, nakon čega je ustvrdila da su za grešku krivi službenici knjigovodstva…Kako je počeo kraj crne županijske limuzine iz 2008.?

SEDAM BRZINA

Još je ljetos Marina Lovrić Merzel – ponesena trijumfalnim rezultatima lokalnih izbora i dobitkom trećega mandata – u „Narodnim novinama“ obznanila potrebu javne nabave triju automobila, po cijeni 712.000 kuna. Umjesto „A6 audija“, koji je 2008. kupljen na leasing, diplomirana inženjerka prometa poželjela je salonski, rabljeni automatik A6 TDI iz 2013. sa sedam brzina, snagom 150 KW, međuosovinskim razmakom 2900 mm,  radijom sa CD playjerom MP3 i deset zvučnika. I sve to na kredit, jeftiniji nego leasingom. Pokazala je pri tom zavidno poznavanje tehničkih pojedinosti koje čitatelja navode na tendencioznu pomisao o davno ugovorenoj i obostrano korisnoj kupoprodaji. Uostalom, reći će bolji poznavatelji prilika u županijskoj centrali, među savjetnicima županice iz četiriju lokalnih hibridnih stranaka patentiranih u radionici MLM od njenih sljedbenika i jedinih članova, velik je broj KV majstora. Druga dva potpuno nova automobila, pak, vjerojatno namijenjeni dužnosnicima nižega ranga, na kraju su mnogo jeftiniji od metalik sivoga A6 TDI (SK-106 GD). „Audijem“ će županica – kako sama reče – udobno i sigurno stizati s kraja na kraj svoje odavno osiromašene gubernije. Prevaljivati najmanje 250 kilometara dnevno… Tijekom dvaju prethodnih mandata, navikla na redovite posjete, protokolarne i one u privatnom okruženju s ranijim predsjednikom države koji je lako gubio dolarske čekove australskih Hrvata, Stipom Mesićem, Marina Lovrić Merzel povela je prošle srijede na ugodnu turneju Banovinom jednako uvažena gosta, dr. Ivu Josipovića. Kroz Glinu, Dvor i Hrvatsku Kostajnicu. Ali, toga su dana sve dnevne tiskovine, agencije, internetski portali i RTV-postaje objavili informacije uz poprilično trpke komentare o obnovi voznih parkova Osječke, Varaždinske i Sisačke županije. Za komentar je pitana i ona.

LINIĆ VJENČANI KUM

Jednostavnom matematičkom operacijom  zbrajanja, novinari su podsjetili da će iz dobrano stanjenih proračuna triju jedinica regionalne samouprave potrošiti 2,5 milijuna kuna. I dok su domaćini s uvaženim gostom prošaranim krajolikom Zrinske gore putovali prema Dvoru i Uni, u zakupljenim minutama  sisačkog lokalnoga radija tekao je suhoparan politički razgovor sa zamjenikom sisačko-moslavačke županice, Zdenkom Vahovcem. U jednom je trenutku spomenuti gospodin gotovo zaiskao „time out“, rekavši kako mu je vrlo neugodno izgovoriti aktualni podatak o 19.000 nezaposlenih u županiji. Do poziva na političku dužnost, uspješni poduzetnik čija je obitelj u Međuriću kod Novske predizbornu kampanju Lovrić Merzelove i SDP-ove mnogočlane koalicije izdašno poduprla sa 120.000 kuna, očito, želio je upozoriti na potrebu štednje. A na forumima internetskih portala i stupcima tiskovina – srdžba i nevjerica.  Poziva se na referendumsko rušenje rastrošne MLM koja misli da je županija njena babovina, koriste se izrazi pokondirena tikva i zaljubljenica svoga lika i djela, pitaju se što rade DORH, policija i lider SDP-a Zoran Milanović , pomaže li Lovrić Merzelovoj i vjenčani kum ministar Slavko Linić… Spominje se i najnovija afera dvostrukoga sukoba interesa MLM,  pri čemu županica, bivša šefica sisačke podružnice „Čazmatransa“u stečaju, koči djelatnost vlasnika privatnih autobusa i pogoduje svom nećaku Daliboru Rožankoviću (34), vozaču hitne pomoći i suvlasniku „Unatransa“. Taj mladi i bogati čovjek za jednu od sedam „Čazmatransovih“ jedinica prometa mimo zakona prevozi osnovce Banovine. Riječ je o često spominjanu vlasniku četverosobnoga stana u elitnom zadarskom Diklu plaćena 2 milijuna kuna?!.

 Za kraj: jedan amaterski video-uradak (na Mihovilovo, 29.rujna 1991.?), objavljen u subotu na internet portalu, zabilježio je srdačne poljupce agresorskog  JNA/SMB-vojnika  tadašnjoj medicinskoj sestri, frapantno sličnoj kasnijoj šefici „Čazmatransa“ i današnjoj županici Lovrić Merzel rođ. Sekulić. Je li nabava skupocjenog A6  stvarno bila umjesna vrlo brzo pokazat  će vrijeme i građani. T

 

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. RADIO SISAK
  #1 RADIO SISAK 8 studenoga, 2013, 09:47

  [quote name=”kakao”]prava milfara…[/quote]

  nije, nego je fatalna milfara!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. GLEMBAY
  #2 GLEMBAY 7 studenoga, 2013, 01:58

  Sve oko županice je zapravo počelo nakon što je gradonačelnica izgubila većinu u Gradskom vijeću 21. listopada, da bi kulminiralo 23. listopada, kada je predsjednik Ivo Josipović pohvalio smjer u kojem ide Sisačko-moslavačka županija po pitanju gospodarskog razvoja!? (sic!) U tom trenutku novinari su već mjesec dana znali za skandal oko automobila Audi A 6.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. kakao
  #3 kakao 29 listopada, 2013, 12:32

  prava milfara…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code