Severini ne daju da se porodi u kadi!

Severini ne daju da se porodi u kadi!

20. veljače, 2012.

seve-v

Severini Vučković se u poslednjih godinu i kusur dana, otkako je počela vezu sa verenikom Milanom Popovićem, sve želje ispunjavaju, ali jedna ipak neće moći, i to ona koja se tiče načina porođaja!

Naime, kao što je već pisano, najpopularnija hrvatska pevačica želi da se porodi u kadi, ali kako „Alo!“ ekskluzivno saznaje, bolnica „Firule“ u Splitu, u kojoj Seve održava trudnoću više od mesec i po, nema mogućnosti da joj ispuni tu želju!
– Severina insistira da se porodi u vodi, ali stručno osoblje nije za ovakav način rađanja iz prostog razloga: nemaju odgovarajuće uslove. Ovde se do sada praktikovao prirodni porođaj, eventualno carski rez ako ima nekih teškoća, ali za porođaj u vodi osoblje nije obučeno, što i ne čudi, jer za time nije ni bilo potrebe. Takođe, Seve je starija prvorotka, ima skoro 40 godina, pa je to još jedan razlog što lekari i medicinsko osoblje ne žele da eksperimentišu – kaže naš izvor, koji otkriva i da je Vučkovićeva malo razočarana zato što se porođaj neće odigrati onako kako je planirala, ali da će ipak poslušati stručnjake.
– Severina je želela da se porodi u kadi jer se proteklih meseci dosta informisala o svemu što je u vezi s porađanjem, pa je zaključila da je najbolje to učiniti u kadi jer topla voda pomaže mišićima da se opuste, što znatno smanjuje stres. Međutim, iako lekari poštuju njene želje i žele da joj ugode, morali su da joj saopšte da će morati da se porodi na klasičan način. Ona je to prihvatila jer zna da je za iskusne akušere takav porođaj rutina, što joj uliva sigurnost – zaključuje naš sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti. Komentar na ovu informaciju pokušali smo da dobijemo od Severininog menadžera Tomislava Petrovića, ali nam on od zaključenja ovog broja nije odgovorio.

Podsećanja radi, „Alo!“ je juče ekskluzivno objavio da je Severinin termin za porođaj 22. februar, a ne 7. februar, kako se do tada pisalo. S obzirom na to da je pevačica izgurala trudnoću do samog kraja, očekuje se da sve bude u redu i s njom i s detetom, za koje lekari veruju da je dečak, a budući roditelji nazvaće ga Aleksandar Ivan.

Porođaj u vodi nije dovoljno ispitan?

Poslednjih godina, mnoge žene, naročito na zapadu, žele da se porode u kadi, ali među lekarima još nije postignut konsenzus o tome da li je to zaista najbolje za majke i decu. Važno pitanje koje se vezuje za porođaj u vodi jeste izbacivanje placente, za šta neki smatraju da u vodi nije moguće. Pošto je bezbednost porodilje i bebe najvažnija, mnogi lekari ne žele da rizikuju, pa preporučuju klasičan, prirodni porođaj.

Seve i Milan žive po feng-šuiju!

Otkad je u vezi sa Milanom Popovićem, Severina je svoj životni stil u potpunosti okrenula ka prirodi. S obzirom na to da njen životni pratilac upražnjava drevnu kinesku veštinu feng-šui, koja usklađuje odnos čoveka sa prostorom i kosmičkom energijom koja je u nama i svuda oko nas, i Seve je postala njen zagovornik, što je u više navrata i potvrdila. Uređenje životnog prostora, ishrana i dijeta samo su neke od tehnika koje pevačica upražnjava, a pretpostavljamo da i njena želja da se porodi u vodi ima veze s novostečenim navikama.

Dragana Tripić
Izvor:http://www.alo.rs

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code