SDP U MINUSU 149 MILIJUNA KUNA

SDP U MINUSU 149 MILIJUNA KUNA

19. rujna, 2011.

 

milanovic

Za predizbornu kampanju podižu kredite

Piše : Dražen Stjepandić

Na predstojećim parlamentarnim izborima očekuje se smjena vlasti, čak ni HDZ-ovci od Jadranke Kosor ne traže pobjedu na izborima, nego da osvoji što više mandata. Zoran Milanović bi trebao biti novi premijer i za predsjednika SDP-a već je postavljano pitanje kako će voditi državu kad loše vodi stranku. Pitanje se postavilo, a bez da su najbitniji podaci izašli u javnost. Iz povjerljivih  izvora doznali smo da je SDP u minusu čak 149 milijuna kuna. Zbog minusa u stotinama milijuna kuna na računu u predizbornu kampanju idu uz pomoć hipotekarnih kredita. Stranačku imovinu, naslijeđenu od nekadašnje SKJ, stavljaju pod hipoteku. Pomoći će i Radomir Čačić koji jedini u Kukuriku koaliciji ima novac.

PRAVI DUG JOŠ NISU OTKRILI

SDP već godinama svaku godinu završi u minusu. Još 2009. priznali su 17. 048 381 milijuna kuna minusa. Iduće godine u javnost je pušten podatak da su za kampanju predsjednika Josipovića potrošili 1. 620 000 kuna. Predsjednik je izjavio da je i sam uz novac SDP-a digao kredit od oko 700, 000 eura. Iste godine iscurio je podatak da su na telefone, prijevoz, fotokopiranje i slično potrošili 3,4 milijuna kuna. Ukupni godišnji rashodi su iznosili preko 40 milijuna kuna. Zoran Milanović i SDP proglašavani su prvacima u potrošnji nezarađenog novca. A u SDP-u se nisu previše zabrinjavali zbog toga, željeli su ostaviti sliku da su u minusu jer ne kradu kao HDZ nego se pošteno zadužuju, pa na pitanje kako to misle vratiti nije bilo odgovora.

Dug nikad nije bio dobar drug i zaista je zanimljivo gdje je drug Milanović napravio toliki dug. No to je više unutarnje pitanje SDP-a, nama, građanima Hrvatske, daleko je zanimljivije pitanje tko nam treba postati novi premijer.

Premda su se trudili da njihovi dugovi djeluju kao nešto što transparentno iznose u javnost, u SDP-u zapravo nikad nisu priznali pravo stanje. Ono što smo doznali iz pouzdanih izvora portal Tjedno.com prvi iznosi u javnost. Prosječan građanin i glasač se s pravom mora zapitati: Zar je moguće da poslije svega tek prava katastrofa dolazi?

Proteklih dana Goran Jandroković je optužio SDP da su u Holdingu prouzročili gubitke od 150 milijuna kuna, i s pravom je pitao kako ti misle voditi državu kad su toliku štetu prouzročili u Zagrebu. Što će tek biti kad saznaju koliki je minus na računima SDP-a.

ŠTO NAS TEK ČEKA?

Za Zorana Milanovića i najzagriženiji SDP-ovci tvrde da je bolje da šuti, kao prije prošlih izbora kad ga je Sanader naprosto zaobišao u posljednjem krugu. Što nas to tek čeka?

Opet će neki mudro šutjeti, a ne pametno govoriti i, što je najžalosnije, to će biti oni koji su na računima ostavljali dubioze. Opravdano se možemo pitati koliki će minus biti kad bude vodio državu? Je li dolazak Zorana Milanovića na premijerski položaj znači da je Ivan Šuker uznapredovao, da je samo smršavio i promijenio ime?

Nećemo sada u stilu trećerazrednih desničara postavljati pitanje je li pravi dugovi nastaju kad opet dođu drugovi. Ali ni njima to nije strano, sjetimo se stabilizacija i devalvacija. Nema čega sve nije nedostajalo, a sada dolaze Milanović i Europa.

Za EU kratko kažu da je to kutija cigareta, tri puta skuplja nego sada, a za Milanovića kažu da on znači dugove, tri puta veće nego što su sada. Samo što se za to Milanovićevo gomilanje dugova još ne zna precizno. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Papak
  #1 Papak 25 rujna, 2011, 14:47

  Upitana za komentar tvrdnje SDP-a o HDZ-ovoj prljavoj kampanji, Kosor je rekla:
  Pravi se javio. Već dvije godine otkad vodim vladu nije prestala prljava kampanja SDP-a i to od prvog ešalona Milanovića, Linića, Opačić i Stazića koji blate HDZ, a a Jovanović se nedavno obrušio na 10. tisuća izaslanika HDZ-a i uputio ih prema Remetincu. Oni su zadnji koji mogu govoriti o prljavoj kampanji, a podsjećam da su opstruirali svaki milimetar pregovora s EU. Ostojić prijeti da će nas sve pozatvarati, a po njima nitko ne bi smio govoriti o niti jednoj nepravilnosti ili kaznenom djelu SDP-a. Mi se nećemo libiti izreći činjenice koje idu u prilog borbi protiv korupcije. Pogledajte samo kakve je neviđene napade doživio Ivan Zvonimir Čičak’ rekla je Jadranka Kosor. Izvor:tportal.hr

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. bunga bunga
  #2 bunga bunga 23 rujna, 2011, 16:30

  Ivan Zvonimir Čičak danas je u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu dao iskaz o postojanju navodnog tajnog računa SDP-a u Grazu 2002. godine, a predao im je i kopiju ugovora iz studenog 1995. kojim je SDP prodao SR Njemačkoj trećinu nekretnine u Zagrebu, tvrdeći da je ta stranka pritom utajila porez i prala novac. Tim su ugovorom, ustvrdio je Čičak u izjavi novinarima, počinjena četiri kaznena djela – pranje novca, utaja poreza, ratno profiterstvo i kazneno djelo iz područja društvenog kriminala.
  Izvor : http://www.vjesnik.hr

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. flexerica
  #3 flexerica 22 rujna, 2011, 14:31

  Mladen Bajić je uništio HDZ u tolikoj mjeri pa se danas čini kako više ni Zoran Milanović ne može izgubiti izbore. I baš zbog toga što će mu predstojeći izbori vjerojatno biti poklonjeni, ni ove godine nećemo dobiti odgovor na pitanje zna li on i sam pobijediti.
  Izvor : http://www.dalje.com

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Petrica
  #4 Petrica 22 rujna, 2011, 14:20

  Koalicija koja se prozvala po jednome restoranu, samo po sebi dovoljno govori o njihovoj političkoj, programskoj i ideološkoj utemeljenosti. Ne samo da je lider te koalicije biran po marketinškom receptu isprobanom na Sanaderu, već se preuzimaju i drugi recepti iz HDZ-ove kuhinje…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. PDS
  #5 PDS 19 rujna, 2011, 13:35

  Kukulele…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code