Sarajevski “Avaz” dostavio ponudu za kupovinu “Pobjede”

Sarajevski “Avaz” dostavio ponudu za kupovinu “Pobjede”

28. prosinca, 2011.

danilo-krstanovic_f

Sarajevski “Avaz-roto pres”, vlasnika Fahrudina Radončića, dostavio je ponudu na tender za kupovinu 85,99 odsto akcija podgoričkog Novinsko-izdavačkog preduzeća “Pobjeda”.

Više detalja o tome da li je ponuda “Dnevnog avaza” zadovoljavajuća, kao i koliko je sarajevski list spreman da plati za najstariju crnogorsku dnevnu novinu, biće poznato nakon što Tenderska komisija bude otvorila pristiglu ponudu.

Tenderska komisija će u propisanom roku analizirati prispelu ponudu i ispitati njenu formalnu ispravnost.

“O naknadnim aktivnostima javnost će biti blagovremeno obaveštena”, navedeno je u saopštenju Tenderske komisije.Tender za “Pobjedu” objavljen je 27. septembra. Rok za dostavljanje ponuda dva puta je produžavan – do 10. decembra, a drugi put do 27. decembra.
Ovo je treći tender za prodaju “Pobjede”. Dosadašnji pokušaji prodaje iz 2007. i 2008. godine su propali, uglavnom zbog dugova kompanije.

Kapital “Pobjede” je 18,2 miliona evra. To preduzeće je prošlu godinu završilo sa gubitkom od 19,7 miliona evra. Prema poslednjim podacima, ukupni dugovi tog lista trenutno iznopse 10,53 miliona evra.

Većinski vlasnik “Pobjede” je država Crna Gora. Tendersku dokumentaciju za “Pobjedu” bila je otkupila i podgorička kompanija Media Nea u čijem vlasništvu su “Dnevne novine” , ali nije dostavila ponudu.

Izvor:http://www.blic.rs

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code