SAJAM IDEJA NA NOVOJ CESTI U ZAGREBU

SAJAM IDEJA NA NOVOJ CESTI U ZAGREBU

22. listopada, 2013.

sajamideja

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u sklopu obilježavanja 94. obljetnice svoga rada organizira „Sajam ideja 2013“ zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK), Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) te Udrugom inovatora Hrvatske (UIH). Sajam ideja održat će se 23. listopada 2013. u dvorani HGK, Nova cesta 3-7, Zagreb

Sajam ideja je zamišljen kao burza ideja i ima za cilj popularizirati rad akademske i znanstvene zajednice te potaknuti suradnju s gospodarstvom. Tako će profesori i studenti fakulteta okupljenima predstaviti najnovija istraživanja s naglaskom na njihovu primjenu, dok će prisutni gospodarstvenici prezentirati svoje proizvodne procese, inovativna rješenja te iznijeti probleme s kojima se susreću u svom radu.

Sajmom ideja želi se potaknuti mlade na inovativnost u budućem znanstvenom i profesionalnom radu, stoga će Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije i Udruga inovatora Hrvatske najuspješnijim studentima uručiti nagrade u tri kategorije, završni rad, diplomski rad i originalna ideja.

Zajedničke prijave gospodarstvenika i znanstvenika na EU i HR projekte omogućiti će značajnije povezivanje i suradnju. Stoga će predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost govoriti o mogućnostima financiranja suradnje industrije i znanosti iz različitih fondova. Predstavnici Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i Udruga inovatora Hrvatske govorit će o zaštiti intelektualnog vlasništva koje je od iznimne važnosti za razvoj i unaprjeđenje proizvodnje i gospodarstva.

Sajam ideja organizira se po prvi put i unatoč tome na skup se prijavilo 110 sudionika, 40-ak sudionika iz gospodarstva, 20 istraživačkih grupa s Fakulteta te 14 studenta (s radovima). T

13 komentara

Uskoči u raspravu

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code