RUKOMETAŠI PROTIV NASILJA NA ŽENAMA

RUKOMETAŠI PROTIV NASILJA NA ŽENAMA

12. travnja, 2013.

Blazenko Lackovic

Hrvatski rukometaši  koji su u subotu u zagrebačkoj Areni u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobijedili reprezentaciju  Mađarske, izrazili su javnu podršku Nacionalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama „U tri klika biraj život bez nasilnika“ koju provodi Ženska soba.

U pobjedničkom ozračju i puni dobri energije, dečki su glasno i jasno poručili  – Pobijedimo nasilje nad ženama! Blaženko Lacković, Marko Kopljar, Damir Bičanić i Lovro Šprem za potrebe podrške kampanje otvoreno su progovorili o važnosti prepoznavanja problema nasilja nad ženama u hrvatskom društvu te naglasili važnost kampanje „U tri klika biraj život bez nasilnika!“.

Neke od poruka koje su rukometaši uputili javnosti su „Zaustavimo nasilje nad ženama! Posjetite web stranicu www.sigurnomjesto.hr i recite NE nasilju nad ženama!“ a ujedno se nadaju da će ovu poruku prenijeti osobito na mlađu mušku populaciju, ali i sve fanove rukometa i sporta općenito. „U tri klika biraj život bez nasilnika“ velika je nacionalna

Okosnica kampanje je jedinstvena web stranica www.sigurnomjesto.hr koja za cilj ima olakšati  ženama žrtvama bilo kojeg oblika nasilja nalaženje pomoći i podrške. Na stranici se nalaze sve potrebne informacije za prijavu nasilja ili i podršku u donošenju odluke za izlazak iz nasilja. Od pokretanja 22.02.2012. na web stranici je informacije potražilo više od 40 tisuća osoba, naglašava tim Ženske sobe koji je osmislio i provodi kampanju.

Web stranica Sigurno mjesto dio je pojekta „Safe zone“ koje financijski podržava Europska unija, a koji Ženska soba provodi u partnerstvu s S.O.S. telefonom-poziv u pomoć (Virovitica), Centrom za razvoj i podršku civilnog društva „Delfin“ (Pakrac) i Centrom za žene Adela (Sisak) te projekta „Centar za žrtve seksualnog nasilja“. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code