DRUGI DAN HRVATSKIH SPORTSKIH IGARA

DRUGI DAN HRVATSKIH SPORTSKIH IGARA

24. srpnja, 2014.

HSI boćanje2 G.I. Tepeš Custom

Za sudionike Hrvatskih svjetskih igara pristiglih iz 24 zemalja završio je drugi natjecateljski dan.
Odbojkašice su u Trnskom odigrale 2. kolo u kojem je ekipa iz Austrije pobijedila Argentinu, a ekipa iz Hrvatske bila je bolja od ekipe Zagrebačke nadbiskupije.
Tereni Teniskog centra Mladost u srijedu 23. srpnja  su cijeli dan bili popunjeni natjecateljima svih dobnih skupina. U ženskim kategorijama slavile su Romana Kovačević i Renata Šašak iz Hrvatske, a i u muškoj konkurenciji su tenisači iz Hrvatske dominirali u finalima. Nakon  pobjede 17-godišnjeg Franje Raspudića, u srijedu su pobjednici po kategorijama bili Mladen Častek,  Mladen Lukić, Zlatko Blagaj i Vanja Mrazovac iz Hrvatske, zatim Nenad Jandrić iz BiH, Miren Ivanković iz SAD-a i Ivo Beliš iz Slovenije.
Odigrane su rukometne utakmice u “Kutiji Šibica”. Nastupile su tri momčadi, a u konačnom poretku je ona iz Hrvatske zauzela prvo, iz BiH drugo a iz Austrije treće mjesto.
U Draženovom domu su se u srijedu susrele dvije košarkaške momčadi iz Njemačke, a na rasporedu je bila i utakmica Zagrebačke nadbiskupije protiv momčadi Zagreba, za koju su osim nekih od igrača KK Rudeš nastupali i Filip Torić i Fran Urli, košarkaši iz Zagreba s igračkim iskustvom na američkim sveučilištima. Košarka se igra i u četvrtak 24. srpnja od 9 sati.

Turnir u taekwondou održan je u dvorani Sutinska vrela. U borbama su pobjednici Ivana Džeko (-57kg, BiH), Damir Šunjić (+80kg, BiH), Juraj Stinčić (-80kg, Hrvatska) i Gabrijel Puklin (-68kg, Hrvatska). U disciplini forme najuspješniji su bili Zdravko Ferenčina (+60 god., Hrvatska),  Mišel Mladima (-60 god., Hrvatska), Marko Stanić (-50 god., BiH), Boris Knezović (-30 god., BiH), Petra Orlić (-17 god., BiH) te Valentin Perić  (-17 god., Hrvatska).
Boćari su se u Španskom natjecali u disciplini pojedinačnoj klasično. Prvo mjesto osvojio je Hrvoje Šimunović iz Hrvatske, drugo Dejan Petković iz Crne Gore a treće Iva Vlahek iz Hrvatske. U četvrtak  u 17 sati na rasporedu je precizno izbijanje.
Nakon odigranih nogometnih utakmica po skupinama na stadionu Hrvatskog dragovoljca u finalu će se u četvrtak u 18.50 sati susresti momčadi iz Rumunjske i Austrije. Slovenija i Italija igrat će u 17.30 sati za 3. mjesto.

Polufinale malog nogometa igrat će se u četvrtak  od 9 sati na SRC-u Trnje, a plasirale su se momčadi iz Rumunjske, Australije, Janjeva te Zagrebačke nadbiskupije. U finalu kupa veterana u malom nogometu pobjedu je ostvarila momčad BiH koja je slavila nad momčadi iz Australije 3:2.
Na stolnoteniskom turniru u dvorani Lovro Ratković natjecalo se oko 30 sportaša u kategorijama do 35 i preko 35 godina. Otac i sin Nebojša i Marko Gabrić iz Srbije pobijedili su u obije kategorije. U igri parova do 35 godina prvo mjesto je pripalo Lovri Zovku i Filipu Borovnjaku iz Hrvatske, a u kategoriji preko 35 godina Nebojši Gabriću i Danijelu Reziću (Srbija/Švicarska). Posebno valja istaknuti veliki rezultat Zovka i Borovnjaka koji su sjajnom igrom u pojedinačnoj konkurenciji zauzeli 2. i 3. mjesto, a imaju tek 11 godina.
U četvrtak , 24. srpnja, još su na rasporedu odbojka na pijesku u 13 sati na Jarunu, plivanje u 13 sati na bazenu Mladost te karate u 18 sati u karate centru Hrvatski dragovoljac u Domu sportova.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code