ROYAL CANIN DONIRAO „NOINU ARKU“

ROYAL CANIN DONIRAO „NOINU ARKU“

11. travnja, 2013.

 DDL Noina Arka

Tvrtka DDL ZAGREB d.o.o. hrvatski zastupnik hrane za pse i mačke Royal Canin, donirala je hranom i opremom „Noinu arku“, hrvatsku udrugu zaštitnika životinja.

Najdugovječnija udruga zaštitnika životinja u zemlji osnovana je prije 30-ak godina i do sada je nekoliko puta mijenjala lokaciju. Zahvaljujući razumijevanju Grada Zagreba prije 5 godina dobila je na korištenje cca 3000 m2 zemljišta u susjedstvu skloništa za napuštene životinje u Dumovcu pa ju građani vrlo često mijenjaju s tim azilom.

„Noina arka“ oslanja se uglavnom na vlastite snage i financijsku potporu građana i tvrtki, s obzirom da su godišnja sredstva dobivena od Grada Zagreba namijenjena isključivo operativnim zahvatima ranjenih životinja.

Kako bi poboljšali kvalitetu života štićenicima „Noine arke“ Royal Canin je donirao veću količinu hrane za pse i mačke, zdjelice i kante za čuvanje hrane, a u tvrtki najavljuju da će slične donacije biti i u budućnosti.

Predsjednica Udruge Helena Fink ističe kako se svakodnevno povećava broj napuštenih životinja, a istovremeno opada broj udomljavanja. Tako je godišnji prosjek od 600-njak udomljavanja prošle godine prepolovljen jer je svoj trajni dom pronašlo tek 300-njak pasa. Najteže se udomljuju odrasli i psi u trećoj dobi, a kako bi educirali građane o vrijednosti udomljavanja i te skupine „Noina arka“ planira napraviti akciju „ PROVEDIMO STAROST ZAJEDNO“ namijenjenu udomljavanju upravo starijih pasa.

Osim donacijama građani mogu radu Udruge pomoći i sponzoriranjem starih i invalidnih životinja te volontiranjem – i na taj način obogatiti svoj život te ga svakako uljepšati i najboljem čovjekovom prijatelju. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code