IZVRŠNA DIREKTORICA EUROPSKOG FORUMA OSOBA S INVALIDITETOM  KOD GRADONAČELNIKA

IZVRŠNA DIREKTORICA EUROPSKOG FORUMA OSOBA S INVALIDITETOM KOD GRADONAČELNIKA

9. veljače, 2014.

y352420346952426

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je 5. veljače u Gradskoj upravi predsjednika Zajednice saveza osoba s invaliditetom Zorislava Bobuša i izvršnu direktoricu Europskog foruma osoba s invaliditetom Carlottu Besozzi, koja je u Zagrebu zbog održavanja cjelodnevne radionice – dijela službene procedure u pripremi izvještavanja svake zemlje koja je potpisala Konvenciju o zaštiti prava osoba s invaliditetom. Europski forum organizacija je koja predstavlja osobe s invaliditetom u cijeloj EU, financira ju u iznosu od 70% Europska unija, a uključena je u izradu i donošenje svih dokumenata i odluka važnim za invalide.

Visoka gošća zahvalila se gradonačelniku na prijemu te napomenula kako je upoznata s projektima koji se u Zagrebu provode ili su provedeni po pitanju bolje pristupačnosti i poboljšavanju kvalitete života invalidnih osoba, nagradama koje je Zagreb dobio za mobilnost. Razne akcije, te briga za osobe s invaliditetom i njihovo uključivanje u društvo, rezultirale su, naglasila je direktorica Besozzi, i održavanjem, do sada najveće Skupštine, koja će u svibnju ove godine okupiti brojne europske stručnjake u vašem gradu, koji može mnogima poslužiti kao primjer. Kroz Europski forum do sada smo uspjeli postići da se promijene neke zakonske odredbe i uvedu nove za povećanje pristupačnosti. Nadam se da se i vi zalažete na tom planu, a svi zajedno trebamo i dalje nastojati utjecati na zakonodavstvo, kako bi se kroz nove odredbe poticali projekti samostalnog življenja, dodala je direktorica EDF-a.

ZOIH je u studenome 2013. službeno primljen u EDF i već smo ove godine dobili organizaciju Skupštine na kojoj će sudjelovati 210 delegata iz 27 europskih zemalja, rekao je predsjednik Zorislav Bobuš. Gradonačelnik Bandić i resorni uredi uvijek su imali sluha za naše probleme, kontinuirano su nas podupirali i zato je Zagreb grad koji može poslužiti kao primjer mnogima. Osim dva zastupnika u Skupštini, o našim se problemima i potrebama održavaju i tematske sjednice što nije čest primjer u gradovima, dodao je predsjednik Bobuš uz zahvalu gradonačelniku na supokroviteljstvu i pomoći za održavanje ovogodišnje međunarodne Skupštine.

Fotografija:www.zagreb.hr T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code