RAZMIŠLJAJMO I O DRUGIM BARBIKAMA

RAZMIŠLJAJMO I O DRUGIM BARBIKAMA

7. srpnja, 2014.

 

antonijamisura-02052013-625niksastipanicevcropiks Custom

Obama i Putin bi to pozdravili

 

Napisao:Saša Radović

Mediji svih vrsta puni su pisma pod naslovom “Akcijski plan Barbika – radna verzija, strogo povjerljivo” koje je stiglo na sve strane, ali o kojem svekoliki puk ne zna ništa. Ni u tisku ni na portalima ne možete naći ovo štivo napisano na 13 stranica. Znamo samo da tim tekstom nije ugrožena nacionalna sigurnost, nego je riječ o političkoj temi – pa se možemo mirne duše okrenuti prema TV ekranima i pogledati utakmice iz Brazila. Osim toga štivo na punih 13 stranica predugačko je i čitat će ga samo uski krug zainteresiranih. Mi trebamo biti dobar i poslušan puk te prihvatiti ono što nam daju gospodari – kruha i igara (panem et cirsenses), a ne razmišljati o visokoj politici i čitati političke pamflete. Zbog toga moramo zaboraviti “Akcijski plan Barbika“ – no nitko nam ne brani da razmišljamo o nekim drugim Barbikama, čak i kao o predsjednicama Republike Hrvatske. Što bi bilo kad bi bilo – da nam umjesto stalnih muških predsjednika Republike zasjedne na hrvatski tron jedna prava Barbika? Za muški dio Lijepe naše, to su lijepa razmišljanja. Lijepo ne mora biti uvijek i pametno, ali ipak razmislimo.

NIJE ŠALA

Prva asocijacija o Barbikama slike su vitkih mladih cura u kratkim minicama ili u dugim prozirnim haljinama. Imaju velike, začuđene, plave oči i dugu valovitu kosu. Ni u kojem slučaju to ne smiju biti ocvale dame u poznijim godinama i previše zaobljene bogatim ručkovima i večernjim šampanjcem – jer onda nisu Barbike. Ako želimo pravu Barbiku za predsjednicu Lijepe naše moramo izabrati sličnu onoj lutki s kakvom se igra naša kćerka. Dakle, Antonija Mišura, Tina Katanić, Lana Jurčević, imamo i nekoliko slatkih glumica, pjevačica… A, mogli bi uvesti iz inozemstva i kakvu Scarlett Johansson ili Kim Kardashian…

U svakoj šali ima pola zbilje, kaže puk, no u ovom slučaju to uopće nije šala. U recesiji smo već šest godina i ostat ćemo još šest ukoliko nam vlast ostane ista. Hrvatska je na neslavnom zadnjem mjestu u svakom pogledu – u dužničkom ropstvu i u fazi potpunog nestanka kao država. Od Lijepe naše nije ostalo ni „L“ – no to nije tema ovog teksta. Gledajmo pozitivno, ostavimo prošlost – ili kako to premijer Milanović kaže: „Ne ćemo ganjati vještice“. Dakle, tko je jamio, jamio, tko je opljačkao Hrvatsku – neka mu bude sretno! Pogledajmo što bi nam naša Barbika, na primjer prelijepa Antonija Mišura, donijela kao predsjednica Republike Hrvatske? Osim toga što govori hrvatski, srpski i bosanski, Antonija zna i engleski.Barack Hussein Obama, američki predsjednik nakon komemoracije bivšem predsjedniku Južne Afrike Nelsonu Mandeli fotografirao se i vrijeme provodio s atraktivnom danskom premijerkom Helle Thorning-Schmidt. Mediji su pisali da je Michelle pucala od ljubomore i danima nije razgovarala sa suprugom. U međuvremenu je doznala i da Obama navodno redovno održava izvanbračne afere u čemu ga prikriva njegovo osiguranje.

Naša Antonija ljepša je barem deset puta od Helle Thorning-Schmidt. Ako bi u diplomatskom posjetu u Americi od Obame zatražila par desetaka milijarda dolara – možda bi dao!? Morala bi se fotografirati – ali sve za Hrvatsku!

PUTINOVE BARBIKE

Vladimir Putin po pitanju ljepotica dva koplja je iznad Obame. Okupio je zaista respektabilan broj prelijepih prijateljica, od olimpijske šampionke u gimnastici i poslanice Državne dume, Aline Kabajeve, pa finalistkinje izbora za mis Moskve 2008., ljepotice Jane Lapikove, primabalerine Boljšog teatra Svetlane Zaharove, špijunke Ane Čepmen, operne dive Ane Netrepko, do mnoštva mladih i lijepih Barbika.

Naša Antonija i tu bi dobro prošla. Mogla bi našoj posrnuloj, da ne kažemo totalno propaloj financijskoj situaciji – donijeti milijardske poslove i mnogo, mnogo ruske nafte i plina. U svakom slučaju zaslužila bi kakvo visoko rusko, a zatim i hrvatsko odlikovanje.

Treći službeni posjet naša nova predsjednica Antonija Mišura planirala bi u Kinu. Iz imena i prezimena  Xi Jinping predsjednika Narodne Republike Kine vidljivo je da je muškarac. Naša SOA, POA, a ni UDBA nema relevantnih podataka o njegovim ljubavnicama, no nema nikakve sumnje da će mu se naša Antonija svidjeti u političkom i u svakom drugom pogledu.

Iz gornjeg slijedi da bi Republici Hrvatskoj jedini i pravi spas bio u Barbikama. Imali bi „u džepu“ Ameriku, Rusiju i Kinu. Ne treba nam ništa više! Ne trebaju nam ni oni najloni s hranom koju neka dobra duša ostavlja pokraj kontejnera za smeće, „jer joj je žao hrvatskog čovjeka“.

Ako kakva udruga ili organizacija skupi dovoljan broj potpisa za kandidaturu neke od spomenutih ili nespomenutih lijepih Barbika, našim vrlim krojačima turobne hrvatske sadašnjosti, Zoranu Milanoviću i Tomislavu Karamarku – propast će njihovi kandidati. Ako na listama budu nestranačke lijepe i slatke Barbike, ni Ivo Josipović, ni Kolinda Grabar Kitarović, a ni ostali politički kandidati – neće stići do trona Republike Hrvatske.

Glasovat ćemo da neku od Barbika.

Anno Domini MMXIV / XLVII. T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. protiviserotina
    #1 protiviserotina 11 srpnja, 2014, 18:44

    sta komentirati “”intelektualne “” iserotine genetskih gresaka prirode kakve je i spomenuta spodoba zajedno sa onim runjavim stvorem iz bosne

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code