RAGBIJAŠI PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

RAGBIJAŠI PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

21. listopada, 2013.

 NNF5434

Velikim sportskim ragbijaškim spektaklom regija Sjever-Jug na stadionu NK „Zagreb“ u Kranjčevićevoj ulici okrunjena je javna akcija protiv nasilja „Svom snagom protiv nasilja nad ženama“. Hrvatski ragbijaški savez i Zagrebački ragbi savez ovom su utakmicom podržali nacionalnu kampanju Ženske sobe „U tri klika biraj život bez nasilnika“ te kompletan prihod od održane utakmice donirali radu Centra za žene žrtve seksualnog nasilja.

Pokrovitelj akcije „Svom snagom protiv nasilja nad ženama“, gradonačelnik Milan Bandić, nije propustio priliku da i osobno javno podrži borbu protiv nasilja nad ženama, te je nakon prvog udarca kojim je označio početak utakmice aktivistice i aktiviste Ženske sobe darivao crvenim ružama u znak podrške za ovu značajnu javnu kampanju. Inače, održana utakmica između Sjevera i Juga predstavlja tradicionalni ragbi susret u kojem su svoja umijeća predstavili ponajbolji hrvatski ragbijaši. 

Aktivnosti koje zajednički provode Ženska soba, Hrvatski ragbijaški savez i Zagrebački ragbi savez nastavit će se i dvodnevnom javnom akcijom u City Centru One u Splitu na kojoj će građani i građanke grada Splita moći dobiti promotivno-edukativne materijale o nasilju nad ženama i kampanji, te se okušati u ragbi izazovima, a aktivnosti će završiti u sklopu ragbi utakmice Hrvatska-Švicarska koja će se održati 2. Studenoga 2013. u Splitu, na stadionu „Stari plac“.

Više o kampanji „U tri klika biraj život bez nasilnika“ i akciji „Svom snagom protiv nasilja nad ženama potražite na: www.sigurnomjesto.hrT

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code