“Snijeg pade na behar na voće”

“Snijeg pade na behar na voće”

16. travnja, 2014.

Sarajevo-pod-snijegom-januar-2012-550x316 Custom

Zima se vratila u Sarajevo, glavni grad BiH osvanuo pod snijegom

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu osvanulo je pravo zimsko jutro, a grad se probudio prekriven snježnim pokrivačem, javlja Anadolu Agency (AA). Temperatura u gradu jutros je iznosila jedan stepen Celzijusa, a saobraćaj se zbog intenzivnih snježnih padavina odvijao otežano. Temperatura zraka u Banjoj Luci iznosila je šest stepeni Celzijusa. Prema najavama meteorologa slično vrijeme građane BiH očekuje i sutra. U ranim jutarnjim satima moglo bi biti padavina, susnježice i snijega, a blago poboljšanje vremena očekuje se krajem sedmice.
Dnevna temperatura zraka danas bi trebala iznositi 13 stepeni, a u većini BiH za danas i sutra najavljeno je pogoršanje vremenskih prilika. Najviša dnevna temperatura u južnim dijelovima zemlje iznosit će 15 stepeni.
 Iznenađeni građani bh. prijestolnice jutros su bili primorani posegnuti za toplijom odjećom, a zimsko jutro tačno na sredini proljetnog mjeseca aprila uporedili su sa stihovima izvorne bosanske pjesme, sevdalinke “Snijeg pade na behar na voće”.

IZVOR: www.vijesti.ba

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code