PUSIĆKA I R(D)EFORMIRANI ČETNICI

PUSIĆKA I R(D)EFORMIRANI ČETNICI

14. lipnja, 2014.

 

 

VIDEO-Seselj-samo-otvoreno-govori-ono-sto-svi-odavno-znaju-Josipovic-Matic-Vesna-Pusic-i-ostali-moraju-se-bolje-informirati-i-reagirati-na

Ministrice štitite hrvatske, a ne srbijanske interese

 

Napisao: Danijel Srb

Prema najavi Ministarstva vanjskih poslova -ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će   u Londonu na plenarnom zasjedanju Globalnog summita o sprječavanju seksualnog nasilja u sukobima, a ujedno će predsjedati i ministarskim radnim sastankom na temu Skrivene žrtve seksualnog nasilja“ .

Ova najava ne bi bila nimalo čudna da se ne radi o Vesni Pusić koja kao ministrica i kao žena nije učinila ništa po pitanju seksualnog nasilja općenito, a posebice ne kada su u pitanju žrtve silovanja  za vrijeme srpske agresije na Hrvatsku. 

Što se tiče žrtava silovanja nisu zabilježene aktivnosti Vesne Pusić, ali se i danas čuje sramni odjek njene izjave (koju je poručila ženama iz Udruge žena u Domovinskom ratu koje su joj prigovorile da ih ignorira i ne želi primiti, ali nasuprot tome nalazi vremena za javnu brigu o gay populaciji) koja glasi:

„…očekivala bih da one, kao žrtve nasilja, imaju solidarnost sa svim drugim žrtvama ili potencijalnim žrtvama nasilja te očekujem da budu u prvim  redovima na Split Prideu“, te dodaje da je silovanje pitanje pravosuđa.

NEMAR ZA SILOVANE HRVATICE

Ako je pitanje silovanja u vrijeme rata isključivo pitanje pravosuđa, zašto onda primjerice Ministar pravosuđa ne ide u London. Ako je pitanje ratne štete Srbije pitanje isto tako pravosuđa,  zašto si Vesna Pusić daje za pravo da je spremna  razgovarati o povlačenju tužbe ako srbijanska strana osigura podatke o nestalima u Domovinskom ratu. Pitanje nestalih je bolno pitanje na koje Srbija da je htjela (radi normalizacije odnosa) mogla odavno odgovoriti, ali nije – čak što više  na takav zahtjev odgovaraju  da su otvorili sve arhive i dali sve podatke, te traže bezuvjetno povlačenje tužbi i okretanje budućnosti.  Nije li to politički dogovor Vesne Pusić i predstavnika Srbije. Vesna Pusić u stvari zastupa interese Srbije, a ne Hrvatske. Hrvatski porezni obveznici početkom jesni u Dubrovniku platiti će Croatia forum koji će se ove godine baviti temom „region“ odnosno temom nastavka proširenja Europske unije na susjedne zemlje ili u prijevodu kako pomoći Srbiji da uđe u Europsku uniju.

Umjesto da Vesna Pusić kao ministrica vanjskih poslova jača poziciju Hrvatske u EU, vodi brigu o interesima građana Hrvatske u EU, ona vodi brigu o interesima Srbije i bez imalo ustručavanja tvrdi da sadašnje srbijansko vodstvo nema  nikave veze s politikom Srbije iz devedesetih kada je Srbija pokrenula krvavu agresiju na Hrvatsku. Današnje srbijansko vodstvo itekako ima veze s politikom Srbije iz devedesetih godina jer su i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksadar Vučić u to vrijeme bili istaknutiji predstavnici Srpske radikalne stranke i provodili njenu pogubnu veliko-srpsku politiku.

Žalosno je da je jedina zemlja koja pravi probleme Srbiji za dobivanje statusa kandidatkinje za EU bila Rumunjska i to zbog pitanja manjina. Rumunjska očito ima ministra vanjskih poslova Rumunja, a Hrvatska nema hrvatskog ministra, jer našu ministricu ne zanimaju manjine, ne zanimaju ratne štete, žrtve silovanja – ona nema namjeru poduzeti bilo kakve korake za hrvatskog branitelja Veljka Marića.

Besćutnost Vesne Pusić nema granica pa je sudjelovanje na Globalnom summitu o sprječavanju seksualnog nasilja  samo deklarativno i transformacija po potrebi, kao što se pokazalo i kod Nikolića gdje je transformacija iz politike četništva prešla u politiku političara koji podržava EU integracije.

Hrvatske vanjske politike nema niti će je biti sve dok Vesna Pusić bude ministrica Vanjskih poslova.

DIPLOMATSKA FARSA

Milanovićeva Vlada  i Ministarstvo vanjskih poslova na čijem se čelu nalazi Vesna Pusić u posljednje vrijeme očituju kako se u izboru hrvatske diplomacije rukovode visokim standardima Europske unije dajući prednost karijernim diplomatima, stvarnost hrvatske diplomacije u Njemačkoj pokazuje posve drugačiju sliku. Primjerice Zvonko Plečaš, nekadašnji provjereni jugoslavenski kadar i diplomata, a   donedavno generalni konzul RH u Munchenu nedavno je imenovan novim generalnim konzulom u Dusseldorfu. Mnogi hrvatski iseljenici sa čuđenjem gledaju na takav čin klasičnog  političkog imenovanja novog hrvatskog  generalnog konzula u Dusseldorfu.

Takvu praksu Ministarstva vanjskih poslova RH  držim neprihvatljivom, jer smatram kako hrvatska diplomacija ima puno mladih i stručnih  kadrova neoptrerećenih političkom prošlošću i pripadnošću režimu koji je pola stoljeća ugnjetavao hrvatski narod. Takvi mladi i sposobni  kadrovi ne mogu dobiti priliku da se dokažu na vodećim diplomatskim mjestima već se na takva mjesta postavlajju politički podobni diplomati, što u konačnici rezultira političkom, a ne stručnom diplomacijom. Stoga je najava ministrice Pusić o novim karijernim diplomatima najobičnija dnevno politička farsa, koja samo nanosi štetu uspostavi jedne kvalitetne hrvatske gospodarske diplomacije- ističu u Hrvatskoj zori, naglašavajući kako je krajnje vrijeme da se prestane sa štetnim političkim imenovanjima hrvatskih diplomata i da se diplomacija okrene struci i promociji hrvatskog gospodarstva, kulture, znanosti, školstva, sporta i drugih sličnih djelatnosti sa kojima bi mogli opravdati svoju svrhu i financijske investicije koje se izdvajaju iz državnog proračuna. Hrvatski iseljenici kažu, da je po istoj osnovi postavljen nedavno  i generalni konzul  u Stuttgartu. Ostaje pitanje, zar će svaka politička stranka dolaskom na vlast tako postavljati diplomate. Onda se ne treba ni čuditi kuda to ide hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i Vlada Zorana Milanovića, koja na takav način okreće leđa struci i karijernim diplomatima. T

 

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. teletabis
  #1 teletabis 28 lipnja, 2014, 20:23

  Nekad je diplomacija bila ozbiljna stvar, čak i kad su bitange revolucije i partijski poslušnici vodili velika državna poduzeća i ministarstva, pazilo se tko će na međunarodnim konferencijama nositi akreditaciju s nazivom naše domovine. Bile su to odreda važne, zajebane face s doktoratima, sabranim djelima, feljtoniziranim biografijama i obiteljskim albumima s fotografijama rimskih papa i arapskih kraljeva, djeca iz dobrih obitelji,veliki umjetnici i pisci, slavni generali, iskusni špijuni s vrha piramide, sveučilišni profesori i poligloti, osobni prijatelji svjetskih nobelovaca, jedina istinska gospoda iz države radnika i seljaka. Danas, u modernoj Hrvatskoj, diplomacija dođe nešto kao večernja škola.Kad običnom Hrvatu sina zbog deset jednica i maloljetničkog kriminala izbace iz škole, mali huligan ide u dom, a kad zbog iste stvari izbace dijete kakvog neobičnog Hrvata, bitange revolucije ili šefa mjesne političke stranke, ljuti ga otac upisuje u Diplomatsku akademiju MVEP-a RH.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 18 lipnja, 2014, 20:11

  [quote name=”psiholog”]navlacenje crveno-crne odjevne kombinacije je odlika žene koja želi naglasiti svoj seksipil,,,[/quote]

  nema toga što bi ona mogla raditi a da nije seksi

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. psiholog
  #3 psiholog 15 lipnja, 2014, 18:45

  navlacenje crveno-crne odjevne kombinacije je odlika žene koja želi naglasiti svoj seksipil,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. grunf
  #4 grunf 15 lipnja, 2014, 18:29

  Kokoš čula da je neka rasprodaja u Carnaby streetu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 15 lipnja, 2014, 11:14

  Pa tko je Vesnicu izabrao da ide na to zasjedanje jer tko bi normalan nju išao sexualno napastvovati i onda što ona uopće zna o tome.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Dalailama
  #6 Dalailama 15 lipnja, 2014, 08:14

  Ipak je ova naopaka ispovijed naopake kreature – dokaz da Hrvatska nije izgrljala iz sovjetske ludnice, u kojoj su, u psihotjurme, zatvarani najlucidniji umovi ruskih disidenata, koje sada! sovjetsko novinstvo(v. ‘Le Monde’: Ludmila Ulickaia’) optuzuje da su oni prouzrocili razloge Putinova napada na Ukrajinu. No Hrvatka je i dalje u jakim i sigurnim rukama koje su i uvele Hrvatsku u NATO Savez, tako da jsosipovicevska brbljarija postaje teretom koji njihov brod vuce u zivi pijesak. Sretno im putobanje k vragu u podzemne pohode!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. djavoljisegrt
  #7 djavoljisegrt 14 lipnja, 2014, 13:39

  ova zmijurina otrovnica je stvarni vladar Hrvatske. Njen zadatak je dokrajciti i hrvatsku drzavu i narod.Amen

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code