PUCA ŽABOKREČINA HRVATSKE JAVNOSTI

PUCA ŽABOKREČINA HRVATSKE JAVNOSTI

4. kolovoza, 2013.

 

mirja

Zli novinari i zviždači silno hoće neku pravnu i pravedniju državu

 

Piše: Saša Radović

Serija o Liniću emitira se svakodnevno nekoliko puta. Nastavak 127., 1. kolovoz 2013., jutarnja emisija:

Je li naš popularni i nadasve pravedni ministar Slavko Linić pomogao Anti Marasu da postane većinski vlasnik i direktor Jadranskog pomorskog servisa (JPS)? I je li zbog toga primio mito na svoj račun, broj: 820371049 na ‘Cassa di Risparmio di Udine e Pordenone’ u Trstu?

Svekoliki puk, posebice ugostitelji i bakice s tržnice, pa i autor ovih redova – ne vjeruju u to! Vrli ministar koji se bori kao lav da spasi Hrvatsku, koji traži čiste račune od svakog pojedinca, nije u stanju učiniti tako što. Čini ono što treba. Ako konobar ostavi u džepu napojnicu od 2 kune, naš Slavko zatvara lokal, a debelu kaznu sprema u državni proračun. Jest da velike ne dira, i pokraj utvrđenih nepravilnosti nije zatvoren ni u jednom gradu ni jedan Konzum, Billa, Getro, Kaufland, Lidl… Tako treba, kaže on i mi mu vjerujemo. Kad inspektori otjeraju posljednju bakicu s tržnice – ostaju nam veliki lanci, a to možemo zahvaliti Liniću.

 

BIVŠA MARASOVA TAJNICA

 

U ovom 127. nastavku dogodilo se nešto čudno. Na upit novinara o fiskalizaciji tržnica, naš ministar financija bio je vrlo, vrlo loše volje. Izjavio je da „nema komentara za te neozbiljne ljude koji, eto, navikli su sve uzimati sebi, sve uzimati državi… i debelo zaraditi“. A kad su novinari na kraju razgovora neraspoloženog Slavka upitali kamo će na odmor, odbrusio je „sedam dana ću se odmarati (na svojoj jahti, op.autora) iako vi mislite da bih trebao krepati na poslu, no to je vaš problem“.

Dobro znamo da naša bivša i današnja vlast nikada nije „patila od dobrog ponašanja“, ali ovakav odnos prema stoci sitnog zuba (po Tuđmanu!) ipak je pretjeran. Svi mi bili bismo silno ožalošćeni da nam ministar krepa, a Vlada RH proglasila bi barem 7 dana žalosti, tako da Linić nema pravo kad misli da ga ne volimo. Osim toga imali bi problem, teško bismo uspjeli naći tako uspješnog ministra financija.

Je li možda Linićevo loše raspoloženje rezultat jedne javne objave toga prevrućeg dana 1. kolovoza 2013.? Bivša Marasova tajnica Mirja Tomas otvoreno tvrdi da je Marasova tvrtka preko offshore kompanije 2002. godine uplatila novac na gore navedeni račun koji pripada našem Slavku. Navodi ona i neka druga imena, no to su danas sitne ribice, a sitniš više nitko ne broji. Mi ćemo ih zanemariti, ali ne možemo zanemariti mogućnost da nam je vrli ministar financija korumpiran.

Kako razmrsiti Gordijski čvor? Laže li Tomasica ili je naš ministar financija korumpirani kriminalac? Aleksandar Veliki Gordijski čvor je riješio tako da ga je presjekao mačem. Danas je za ovaj aktualni čvor kompetentan Državni odvjetnik. Slijedi pitanje hrvatskoj javnosti za milijun eura: hoće li naš Mladen Veliki (Bajić) sasjeći Tomasicu ili Linića?

Za pravnu državu ili uopće za pravno i pravedno rješenje postoje isključivo dvije mogućnosti:

1.)                Mirju Tomas optužiti za klevetu ili

2.)                Linića optužiti za primanje mita i za korištenje službenog položaja. 

 

TOMAS ILI LINIĆ

 

Da se ovo dogodilo prije godinu-dvije Bajić bi imao elegantno rješenje. Kao što je rješavao nezakonitu pretvorbu i ratno profiterstvo, gurnuo bi aferu Tomac–Linić u ladicu i zaključao. Ili još bolje, predmet bi bacio u koš. Svekoliki puk sutra bi zaboravio i Linićev tršćanski račun i Tomasicinu pričicu.

Danas to više nije tako. Ima previše zlih novinara i zviždača koji potkopavaju Hrvatsku i na silu hoće neku pravnu, pravednu i poštenu državu. I što je još gore – tvrda žabokrečina hrvatske javnosti počela je pucati. Nameti Vlade RH i stalni novi i noviji harači probudili su misleći dio „stada sitnog zuba“. Elita živi kao bubreg u loju, stoka krepava. Država puca po šavovima, iako nas Markov trg vara kako je sve OK.

Bajić po običaju zabija glavu u pijesak i gura priču u prikrajak – iako podatke afere Tomas-Linić ima! No, njegovo „ne vidim, ne čujem, ne znam“ kratka je staza koja postaje sve kraća. Internet se ispriječio i smeta Putinu, Lukašenku, Kim Jongunu, Vladi RH, Bajiću, Liniću, Vesni, Milanki… Iz te proklete globalne mreže ne može se više obrisati tužna hrvatska priča o računu u Trstu. Ostat će u serverima i nakon svih pokušaja da nestane pod tepihom.

Tomas ili Linić? Ili će Mirja Tomas pred sud za klevetu ili će se Zoran Milanović odreći svog miljenika, ministra Linića. Treća (Bajićeva) mogućnost jest da i ovu priču popapa maca – no to će teško proći. Ako danas i prođe, sutra ili prekosutra – neće! Nemoguće je pobiti sve glasnike koji donose loše vijesti.

S nestrpljenjem čekamo 128. nastavak serije Linić. Valjda je neće ukinuti!

Anno Domini MXXIII. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Neuropsihijatar
  #1 Neuropsihijatar 6 kolovoza, 2013, 13:43

  – PUCA ŽABOKREČINA HRVATSKE JAVNOSTI !!!
  – Zli novinari i zviždači silno hoće neku pravnu i pravedniju državu!!!

  dodajem:
  Budi se Istok i Zapad, budi se Sjever i Jug!!!
  Ustajte prezreni na svijetu – vi sužnji koje mori glad!!!
  :)))

  Dakle, imam jak utisak, da (uzaludnim) zazivanjem revolucije u (mrtvo-oguglalom) hrvatskom puku autor želi izbjeći odsluženje zatvorske kazne, spasiti “svoju” imovinu i pred streljački stroj postaviti “sve one” koji ga “nepravedno” osudiše.

  Zanimljiv slučaj za praćenje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Brahman
  #2 Brahman 4 kolovoza, 2013, 19:38

  Quod licet Jovi, non licet bovi, iliti, kolokvijalno, što je za Bogove, nije za volove (po pok. Tuđmanu: nije za “stoku sitnog zuba”).

  Razumijem vas, čekanje na zatvorsku kaznu – stresno je, ali Mažuranić kaže:

  “Boj se onoga tko je sviko
  Bez golema mrijeti jada”…

  Stoga, što više, ogorčeni, rigate ovdje svoju žuć – manje će vas se bojati oni koje napadate i dobiti možda osnove za nove progone.

  Preuzmite odgovornost, vratite dug (prema Zakonu) i biti ćete opet slobodan/nedužan čovjek.

  Sretno!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code