PRVO MU TREBA ODUZETI ČIN, A ONDA MU SUDITI ZBOG VELEIZDAJE

PRVO MU TREBA ODUZETI ČIN, A ONDA MU SUDITI ZBOG VELEIZDAJE

5. studenoga, 2014.

mesic Custom

Dosta više te  sramote zvane-Mesić

Napisao: Mladen Pavković

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić umjesto da se pokrije preko glave i da se više ne javlja, poglavito kad je riječ o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, on iskorištava svaki trenutak da još nešto kaže ili bolje rečeno da se usprotivi onima koji poput predsjedničke  kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović, argumentirano i jasno nastoje ukazati na njegovu katastrofalnu politiku.

A samo jedna u nizu Mesićevih svjesno (!) napravljenih grešaka je bila da je, 2000 godine, nakon otvorenog pisma dvanaestorice hrvatskih generala, od kojih se za svakog od njih može reći da su Junaci hrvatskog Domovinskoga rata, poput Mao Ce – tunga, poslao u – mirovinu, s obrazloženjem da se kao aktivni vojnici ne mogu baviti politikom.

No, da je tada shvatio, a nije, o čemu su pisali generali, vjerojatno danas, nakon toliko godina od tog povijesnog i dobronamjernog pisma, hrvatski branitelji i stradalnici ne bi na ulici tražili svoja prava, niti isticali da ih se čitavo vrijeme marginalizira, gazi i pljuje. A još manje bi kandidatkinja za predsjednicu države imala razloga kazati da će ih rehabilitirati.

IZDAJNIK I JUNACI  DOMOVINSKOG RATA

Dakle, Janko Bobetko, Davor Domazet Lošo, Ivan Čermak, Ivan Basarac, Krešimir Ćosić, Ante Gotovina, Damir Krstičević, Ivan Kapular, Mirko Norac, Miljenko Filipović, Ivan Korade i Nojko Marinović u tom su  sjajnom pismu uz ostalo “s ogorčenjem konstatirali da dobar dio medija i političara o Domovinskome ratu govori još samo i jedino kao o nečemu negativnom, problematičnom, pa i sramotnom, premda je Domovinski rat temelj na kojem su izrasle hrvatska sloboda, suverenost i neovisnost.”  Zatim su naglasili da “drže nedopustivim  i nečasnim da se o braniteljima i invalidima Domovinskog rata  govori samo kroz šačicu onih koji su se stvarno ogriješili o njegovu čistoću, ili o pozitivne zakone, a istodobno prešućuje sve ono pozitivno i veličanstveno u čemu je sudjelovala golema većina najboljih hrvatskih sinova.” Također su mu već tada napomenuli da posebno naglašavaju da nisu protiv sankcioniranja zločina ili kriminalnih djela, da nepotrebno demonstriranje sile, proglašavanje krivca prije sudske presude, pa čak i prije provedene istrage, uključujući tu i licitiranje haaškim optužnicama, a u čemu, na žalost, ne sudjeluju samo mediji, svakako ne pridonosi klimi tolerancije i  izgradnje demokratske Hrvatske, da nikakvi sukobi, a najmanje terorizma ili bilo kakvo nasilje, o kojima se tako olako govori, nisu i ne mogu biti u interesu nikoga  te da se na zapovjedna mjesta u vojsci postave školovani i najsposobniji ljudi, koji su se prije svega dokazali u Domovinskom ratu. Na kraju su pozvali najodgovornije osobe i institucije države, kao i mjerodavne čimbenike civilnog društva, a napose medije, da se odupru negativističkom  i povijesno nekorektnom  i neistinitom prikazivanju Domovinskog rata, da zaštite čast i dostojanstvo hrvatskih časnika i vojnika, itd., i tako redom.

BRAVO KOLINDA

Gdje su Mesić i njegovi poltroni u tome vidjeli “politiku”, odnosno što sagledavajući danas, nakon toliko godina, ovaj i ovakav čovjek može reći što je neistinito i nedobronamjerno u ovom pismu?

No, stječe se dojam da su hrvatski generali, prije vremena, kao vidovnjaci, u svemu što smo i nismo nabrojali uz ostale vidjeli Mesića, ili bolje rečeno njegovu sramnu politiku, prema ljudima koji su istinski, čestito i junački stvarali hrvatsku državu. On se jednostavno prepoznao u ovom pismu, pa je brže – bolje poslao Junake hrvatskog Domovinskoga rata u “ropotarnicu”, kako bi se izvukao od svoje, blago rečeno, “ne higijenske” uloge.

Stoga je Kolinda Grabar Kitarović itekako u pravu kad je rekla da će kao svoj treći potez u slučaju da postane predsjednica rehabilitirati umirovljene generale, a to bi, za jednog Mesića, značilo da mora na “optuženičku klupu”, da nije bio u pravu, a kako i bi kad se tijekom svoja dva mandata, pa sve do danas zalagao i zalaže suprotno od onoga što su mu poručili hrvatski generali. Kad bi se to dogodilo, tada bi Mesiću prvo trebalo oduzeti čin, koji inače nije ničim zaslužio, generala Hrvatske vojske, a potom i sve privilegije koje i nakon odlaska s dužnosti predsjednika još uvijek, na žalost, uživa. Mesić zna dobro da bi nešto takvoga bilo moguće, pa je opet brže-bolje bez argumenata, s vikom i galamom, kao u nekoj balkanskoj krčmi, nastojao omalovažiti prijedlog Kitarović, ali ovoga puta to mu nije i ne će uspjeti.

Bivši  predsjednik države (sjetimo se samo kako se odnosi prema djelu i članovima obitelji  dr. Franje Tuđmana) mora odgovarati, prije svega hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskoga rata, a potom i cijelom hrvatskom narodu.

Dosta je bilo te sramote zvane – Mesić! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. udri
  #1 udri 24 studenoga, 2014, 13:58

  guest jebo te legalitet po kojem je ta nakaza postavljena narodu na celo drzave. Odavna Hrvati nisu svojom voljom sebi birali vladare. Sve je to oktroirana gamad koja sluzi tudjim interesima, a ne narodu. Zato odjebi sa tim svojim mudrolijama, to mozes svome caci doma srat! (Valjda smo si birali recimo od Habsburgovaca, madjara, turaka, srpskijeh kraljeva, internac. komi bandita tite itd)

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Bank of Sydney
  #2 Bank of Sydney 15 studenoga, 2014, 00:10

  Ma kakav čin, prvo mu treba oduzet čekove!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 13 studenoga, 2014, 19:04

  gustirna>>>> 5 % nekatolika u HR, makar bili kako kažeš CRVENI POPOVI, bilo bi nedovoljno glasova za izabrati Mesića i to u dva mandata.No, kako vrijeme prolazi postaje sve jasnije da je onih 500 tisuća Matićevih također svoje glasove dalo Mesiću.Svakako svoj drugi mandat on je dobio po osnovi toga što je na brzake generale poslao u mirovinu….jednostavna matematika ,jednostavnija nemože biti….

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 13 studenoga, 2014, 18:49

  ” VELIKE MISLI ” čitam gore u odgovorima upućenim meni iz čega je zapravo vidljivo stanje vaše svijesti.Hrabri ste ovdje na komentarima ,veoma hrabri, reklo bi se i u toj svojoj ” hrabrosti ” pokušavate druge vrbovati i nagovarati da bude kako u naslovu gore piše.Pa zašto onda u toj svojoj hrabrosti ne krenete skupljati potpise za REFERENDUM sa jednostavnim pitanjem “uzeti Mesiću vojni čin….DA – NE.Ali NE ,lakše je drobiti po tipkovnici i pljuvati po legalno izabranome ex predsjedniku .Ipak ako smatrate da jeste ,glede Mesića u pravu krenite S RIJEČI NA DJELA….

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. vaspnasn
  #5 vaspnasn 7 studenoga, 2014, 13:35

  ajde ti guest odjebi sa tim mizernim mudrolijama. Svaka baba vec zna tko je tu nakazu dva puta instalirao Hrvatima na celo drzave. Izabrao si i ti i ostali moj k….To sto se tebi dopada sto je ta nakaza radila narodu samo govori o tebi isto tako neljudskoj nakazi kakav je i taj.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. gustirna
  #6 gustirna 6 studenoga, 2014, 22:21

  opet ti lupetas o legalnima i 95 posto katolika.nitko od katolika, osim nekoliko crvenih popova tipa onog iz sabora sa troje djece,nije glasovao za tvoje udokomunjare vec su prijevarom,malveracijama,krivotvorenjem ……..postali legalni……

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. ZDS
  #7 ZDS 6 studenoga, 2014, 19:36

  Ako taj izdajnik izbjegne suđenje onda Hrvati ne zaslužuju svoju državu već sudbinu vječnih slugu gospodara s istoka…kojima su zdušno služili izdajnici tipa Mesića i dr.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Guest
  #8 Guest 6 studenoga, 2014, 19:35

  klarens alias buttler>>>>Iako ti to znaš ipak spomenuti ću ti da glogov kolac koji spomineš kao i ostali rekviziti poput crnih svijeća te izokretanja križeva i crnih misa spadaju u red najvećih mogućih BEDASTOĆA koje je u primitivni korpus navodnih štovatelja Sotone izmislio.Glogov kolac dvosjekli je mač koji namjesto u namjervano srce u konačnici bude zabijen u srce onoga tko ga namjerava drugome zabiti.Drugim riječima svatko onaj tko nije u stanju psihički stupiti u kontakt sa entitetom kojemu namjerava glog zabosti bolje da odmah ,istoga trenutka odustane……

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Guest
  #9 Guest 6 studenoga, 2014, 19:23

  Stardust>>>>piši u svoje ime tj. ako je tebi netko nešto oduzeo to ne znači da je i drugima isto učinio.No ipak ako ti je nešto konkretno otuđeno piši poput mene, konkretno imenom i prezimenom i navedi točno što potražuješ.Fikcije se dakako ne računaju.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code