PRVI DAN HRVATSKIH SPORTSKIH IGARA

PRVI DAN HRVATSKIH SPORTSKIH IGARA

23. srpnja, 2014.

hsi Custom

Prvi natjecateljski dan Hrvatskih svjetskih igara prošao je u ozračju druženja, zabave i sportskog nadmetanja. Za sudionike Igara smještene u Studentskom naselju “Stjepan Radić” u utorak 22.srpnja  su na rasporedu bili boćanje, odbojka, tenis, košarka, nogomet i mali nogomet.
Boćari su se u utorak 22. srpnja  u SC Špansko natjecali u disciplini parovi klasično. Pobjednici turnira su Antun i Dejan Petković iz Crne Gore. Zoran Glavinić i Hrvoje Šimunović iz Hrvatske zauzeli su drugo mjesto, dok su Ivan Dulibić i Tihomir Barišić iz Kanade bili treći. Turnir je otvoren uz predstavljanje svih sudionika i nazočnost brojnih domaćih i stranih gostiju. Na rasporedu je u srijedu 23. srpnja  od 9 sati ujutro disciplina pojedinačno klasično.

U ŠSD Trnsko  su ekipe Austrije, Zagrebačke nadbiskupije, Hrvatske i Argentine borbeno i požrtvovano odigrale 1. kolo ženske odbojke. Ekipa Argentine kompletirana je jednom igračicom iz Venezuele. U srijedu se od 9 sati igra 2. kolo.
Igrači do 30 godina igrali su  tenis u Teniskom centru Mladost. U finalu je Franjo Ratković pobijedio Danijela Ungara, obojica iz Hrvatske. Finala veterana održat će se sutra od 9 sati.

Na stadionu Hrvatskog dragovoljca momčadi iz Slovenije, Austrije, Rumunjske, Italije, Njemačke i Team HSI odigrali su utakmice po skupinama, a kao favoriti nametnule su se momčadi iz Rumunjske i Austrije. Polufinala se igraju u srijedu  u 17.30 i 18.50 sati.
Momčadi iz Austrije, Rumunjske, Srbije, Nizozemske, Crne Gore, Hrvatske, Zagrebačke nadbiskupije i Janjeva u utorak i srijedu  igraju na SRC Trnje mali nogomet po skupinama, a polufinalisti će odmjeriti snage u četvrtak od 9 sati. U srijedu je na Trnju u 9.40 sati na rasporedu i finale kupa veterana koje su izborili momčadi iz BiH i Australije.

Od košarkaških utakmica odigranih u utorak u Draženovom domu najatraktivnija je bila ona između momčadi Njemačke i Zagrebačke nadbiskupije. Pobijedila je momčad iz Njemačke, a upravo iz te zemlje je doputovalo najviše košarkaša, dvije muške i jedna ženska ekipa. Prva utakmica u srijedu se igra u 9 sati, a uzimajući u obzir kvalitetu nekih od igrača, posebno iz Njemačke i iz zagrebačkih klubova, očekuju se atraktivne utakmice.
Delegaciju Hrvatskih svjetskih igara na čelu s fra Šimunom Šitom Ćorićem, glasnogovornikom Hrvatskog svjetskog kongresa, u utorak 22.srpnja u 20 sati primio je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Tom prigodom Predsjednik je pozdravio sudionike Igara koji su iz 24 država doputovali u svoju domovinu. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code