PRIPREME ZA UPIS PRVAŠIĆA

PRIPREME ZA UPIS PRVAŠIĆA

30. siječnja, 2013.

skolsko dijete

Upis djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2013/2014. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba   9.,  10.  i  11.  svibnja 2013.

U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2013. godine imaju navršenih 6 godina života.             

Prije upisa u I. razred obvezan je pregled djece radi utvrđivanja njihova psihofizičkog stanja a koje će provesti stručno povjerenstvo osnovne škole u koju se dijete treba upisati, odnosno kojoj pripada prema upisnom području.

Za djecu rođenu od 1. travnja do 31. kolovoza 2007. godine službenik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport u područnom uredu izdat će na zahtjev roditelja ili skrbnika uvjerenje temeljem kojeg mogu pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja prije upisa u I. razred osnovne škole.

Roditelj ili skrbnik obvezan je od 1. veljače 2013. godine prijaviti dijete nadležnom liječniku škole kako bi dobio upute i točan nadnevak  pregleda.

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan do 30. svibnja 2013. godine o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području,  koje će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme.

Raspored pregleda djece za odgovarajuće gradske četvrti bit će objavljen na oglasnoj ploči Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, oglasnim pločama svih područnih ureda gradske uprave, pri Službi za školsku i sveučilišnu medicinu, osnovnim školama i predškolskim ustanovama.

Upis će se obavljati u osnovnoj školi prema mjestu prebivališta ili prijavljenog boravišta djeteta, odnosno upisnog područja kojem dijete pripada a koje je u skladu s mrežom osnovnih škola na području Grada Zagreba.  Na dane upisa roditelj ili skrbnik predočuje školi slijedeće dokumente:

1. Mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta prije upisa u I.

                   razred

2. Rješenje kojim se odobrava prijevremeni upis (odnosi se samo na djecu rođenu od 01. travnja

    do 31. kolovoza 2007. godine)

 

Informacije o upisu u I. razred bit će objavljene na Internet stranici: www.zagreb.hr., a pojedinačne obavijesti mogu se dobiti u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport, Zagreb, Ilica 25 (tel: 6100-562). T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code