PROTEST: Stav SPC o Stepincu predat Vatikanu

PROTEST: Stav SPC o Stepincu predat Vatikanu

2. srpnja, 2014.

alojzije-stepinac-beogradska-patrijarsija-1404285770-527179 Custom

BEOGRAD – Stav Srpske pravoslavne crkve (SPC) prema kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca predat je ministru spoljnih poslova Vatikana Dominiku Mambertiju.

Sadržaj pisma, kako se navodi, nije se mogao saznati, ali je nesumnjivo da SPC ne gleda sa odobravanjem na najave da bi Stepinac mogao postati svetac.

Vatikanski šef diplomatije odneće iz naše zemlje i pismo šefa srpske države posvećeno kanonizaciji zagrebačkog kardinala.

Patrijarh Irinej je rekao da su najave iz Vatikana da bi kardinal Stepinac mogao biti kanonizovan do kraja ove godine bile veliko iznenađenje za srpske arhijereje, jer – da neko bude svetitelj, to mora biti zaista svetla i sveta ličnost koju prihvataju kao takvu i drugi hrišćani.

Alojzije Stepinac

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Zlatko
  #1 Zlatko 23 ožujka, 2015, 08:16

  Srpska pravoslavna crkva je svecem proglasila moralnog degenerika i duhovnu nakazu NIKOLAJA VELIMIROVIĆA ŽIČKOG, koji je bio deklarirani četnik i fašist (aktivni član srpske fašističke falange “Zbor” – i intimus lidera ovog pokreta Dimitrija Ljotića), koji je pisao NAJOTROVNIJE PROPAGANDNE PAMFLETE I BIO OSTRAŠĆENI ANTISEMIT

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Butch
  #2 Butch 4 srpnja, 2014, 10:44

  SPC – odjebi!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. opbato
  #3 opbato 2 srpnja, 2014, 23:36

  proglasenje Stepinca svetim pod upitnikom na prigovor sotonisticke SPC (ta djavolja institucija koja se kiti krscanskim imenom ima veze sa krscanstvom koliko i ja sa neptuncima) Svakojakih cuda cemo se mi jos nagledati od slugu gospodara mraka.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code